Torenkamer - Bianca Filius - Dag 5

De week is ontzettend snel voorbij gegaan en vandaag was het alweer de laatste dag in de torenkamer.


Ik begon met het maken van nog enkele foto’s – ik wilde toch proberen om ook in de laatste uurtjes in het donkere kamertje nog iets nieuws te creëren. Maar rond vijf uur werd het toch echt tijd om de beste foto’s te selecteren en naar de fotozaak te gaan om ze te laten afdrukken. Ik heb er zes uitgekozen die ik uiteindelijk ’s avonds heb gepresenteerd in de uitzending van Opium.


Van deze zes foto’s behoorden er vijf tot het laatste experiment dat ik heb uitgevoerd deze week: de foto’s waarvoor ik glow-in-the-dark planten op spiegels heb geplaatst. Op het eindresultaat zien de reflecties van de planten er bizar uit; de planten lijken veel groter, en het ziet er soms uit alsof ze gevangen zitten in de vorm van de spiegels, alsof het planten zijn die in een kubus zijn opgeborgen.


De zesde foto die ik naast de spiegel-serie heb gepresenteerd was er een waarvoor ik met het zwarte karton heb gewerkt. Je kijkt op het beeld door cirkels die ik uit het karton heb geknipt en hierachter staan de beschilderde planten. Je lijkt een soort aquarium in te turen.


Hoewel ik vind dat de foto’s die ik deze week heb gemaakt allemaal nog wat verder uitgewerkt kunnen worden, en ik denk dat ik de ideeën nog wel mooier kan uitvoeren, kijk ik toch terug op een zeer geslaagde week. Ik heb onwijs veel verschillende dingen kunnen uitproberen, en heel gefocust en productief kunnen werken. Voor de korte periode van een week, heb ik toch veel voor elkaar gekregen en nieuwe inzichten opgedaan. Daarnaast was het natuurlijk ook een heel leuke ervaring om in de radio uitzendingen aanwezig te zijn. Ik heb heerlijk gewerkt hier aan het Vondelpark, en zou eigenlijk best een weekje langer willen blijven..