Torenkamer - Bianca Filius - Dag 3

Vandaag was het wat later voordat ik richting het Vondelpark vertrok, ik moest thuis namelijk nog even afwachten tot mijn pakketje met nieuwe rood/roze verf werd bezorgd.


Deze nieuwe pot had ik besteld omdat de vorige verf niet goed was, maar dit was helaas weer met teleurstellend resultaat. Het is hele harde verf die ik niet kan gebruiken – blijkbaar is rode glow-in-the-dark verf iets moeilijker te verkrijgen dan andere kleuren. Daarom zal ik het tijdens het project helaas echt bij blauw en geel/groen moeten houden.


Ik begon weer met een nieuw experiment – namelijk met het plukken van verschillende bladeren van de planten, en deze apart beschilderen. Ik maakte hier vervolgens een soort collages van: de bladeren werden bij elkaar geplaatst op een zwart vel, en vervolgens fotografeerde ik dit. Op zich denk ik dat wanneer verder uitgewerkt dit mooie resultaten op kan gaan leveren, maar zover ben ik er vandaag nog niet mee gekomen.


Ik bedacht met vervolgens namelijk dat het geen waar ik gisteren al mee was begonnen, het uitknippen van vormen in de vellen karton,toch ook een interessante stap was geweest. En omdat ik in eerste instantie van plan was geweest om hier vandaag op door te gaan, begon ik nieuwe vormen en patronen uit te knippen, om vervolgens voor de beschilderde planten te plaatsen. De foto’s die dit uiteindelijk opleverde deed me denken aanglas-in-lood-ramen. Daarom ben ik nu uit vellen papier het soort patronen die je in kerkramen ziet gaan uitknippen. Ik hoop hier morgen een mooie fotoserie mee te kunnen maken. Op de foto lijkt het dan alsof je door een glas-in-lood raam naar een surrealistische voorstelling zit te kijken; naar planten met aparte, bijna buitenaardse kleuren.