De Torenkamer - Brian Elstak - Dag 1

Yes! Ik ben in De Torenkamer. Ik heb hier lang naar uitgekeken. Al mijn spullen staan al netjes uitgestald. Koffer vol papier, potloden, fineliners, ecoline, aquarelverf etc. Daarnaast nog een tas vol acrylverf en 6 toffe canvassen. Alles staat klaar om op los te gaan. Helaas loop ik te kampen met wat opstartproblemen. Ik ben aan het dralen. Meestal als ik een idee heb pomp ik het er zo uit, maar af en toe duurt het effies voor alle creative juices gaan flowen. ’s nachts werk ik vaak het best. Wat weer een hel is als je vroeg moet opstaan om kids naar school te brengen. Ik dwaal af.

Wat doe ik hier in De Torenkamer? In 2014 heb ik een 27 minuten durend kinderfilmpje gemaakt. Ik heb daar verschillende NL (rap)artiesten, waaronder Jiggy Dje, Akwasi, Winne, Joya Mooi, Maarten van Hinte, Sticks, Reazun, Adje, Sef en Feis bij gehaald om het verhaal in te spreken. De helden in het verhaal zijn gebaseerd op mijn eigen drie kinderen: Jones, Cassel en Zia Elstak. In het verhaal heten ze Bones, Cel en Zi'tje. Ze worden opgevoed door een reuzenschildpad genaamd Jean-Michel. Hij is een avonturier en leert ze alles wat hij weet over het avonturenleven. De rest leren ze op school. Mocht je het hele verhaal willen zien. Dat kan. Surf de world wide wave naar dit adres: https://vimeo.com/103769748 en knock yourself out.

Nu zijn we 2 jaar verder. Afgelopen week heb ik EIN-DE-LIJK een heleboel nieuwe verhalen uitgewerkt en afgerond #opstartproblemen. De nieuwe teksten liggen nu bij een tekstbureau vriendin van me (hoiiijjjj Zindzi!). Ondertussen zit ik nu dus in De Torenkamer. Op het punt om fantastisch nieuw beeld te maken bij de nieuwe avonturen. Ditmaal niet meer voor een filmpje, maar nu voor een volwaardig kinderboek! Iets dat ouders zelf kunnen voorlezen voor hun mini me’s. Het perfecte verjaardagscadeautje voor een kleine dame of heer rond de 5 en daarboven. Acteur Mandela Weewee - die sneaky ook een fantastische houtkunstenaar is - heeft me gezegend met 6 volledig van hout gemaakte canvassen uit oude palets. Voor het boek wil ik o.a. de illustraties op mooie doeken en hout schilderen. Ik ga daar nu nu nu aan beginnen. Echt hoor. Ik ga zo van start. Lang genoeg gedraald. On y va!

PS: effe een speciale shout out naar Alma van het VondelCS team. Dankzij haar heb ik net mijn allereerste (vega) chimichanga gegeten. Het was erg emotioneel. Ik ben er een beter mens door geworden. Chimichanga mensen. Eet ze. *hart emoji*