Fragment

Twee tophits uit het klassieke repertoire

  1. Fragmentenchevron right
  2. Twee tophits uit het klassieke repertoire

Het Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin speelt Mozarts Jupitersymfonie. Daaraan voorafgaand soleert Julian Steckel in Celloconcert nr.1 van Haydn. De musici staan onder leiding van Christopher Moulds.

Twee werken in C groot op het programma vanavond. Mozarts 41e en laatste symfonie, de Jupitersymfonie, behoort tot de hoogtepunten uit het klassieke repertoire. Het was de laatste symfonie die Mozart schreef in 1788. Het Celloconcert nr.1 van Haydn behoort ook tot de hits uit de klassieke periode. Het werd in 1961 herontdekt in het Nationale Museum van Praag waar een kopie van de partituur lag. Bij een enkeling rees de vraag of het wel een origineel werk van Haydn was, maar de meeste experts schrijven het aan hem toe.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cellist Julian Steckel blikt vooruit op het concert dat voor hem zijn debuut bij het Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin betekende.

Programma

Rundfunk-Sinfonieorchester BerlinChristopher Moulds (dirigent)Julian Steckel (cello)Haydn - Celloconcert nr.1 in CMozart- Symfonie nr.41 in C, K.551 "Jupiter"Opname 24 september 2020, Berlijn