Fragment

Jac van Steen en het Ulster Orchestra met muziek van Wagner, Elgar en Mozart

  1. Fragmentenchevron right
  2. Jac van Steen en het Ulster Orchestra met muziek van Wagner, Elgar en Mozart

Jac van Steen en het Ulster Orchestra spelen een programma met muziek van Skempton, Wagner, Elgar, Mozart en Gribbin. Solisten zijn sopraan Katherine Broderick en klarinettist Annelien van Wauwe.

Dit concert onder leiding van dirigent Jac van Steen begint met Howard Skemptons eerste grote werk voor orkest, Lento, een sereen, hypnotiserend en enigmatisch stuk dat gebaseerd is op een serie koralen. Vervolgens zingt sopraan Katherine Broderick de Wesendonckliederen van Wagner. In Elgars Tweede symfonie komt een maalstroom aan emoties voorbij, prachtig in muzikale kleur gevangen door de componist. Klarinettist Annelien van Wauwe voegt zich bij het orkest voor Mozarts vrolijke Klarinetconcert. Tot slot speelt het orkest het vioolconcert Venus Blazing van Deirdre Gribbin met solist Lana Trotovsek.

Programma

Ulster OrchestraJac van Steen (dirigent)Katherine Broderick (sopraan) Annelien van Wauwe (klarinet)Lana Trotovsek (viool)Skempton - LentoWagner arr. Felix Mottl - Wesendonck LiederElgar - Symfonie nr.2Mozart - Klarinetconcert in A K.622Deirdre Gribbin - Venus BlazingOpnamen: 14-10-2019, 6-5-2016 en 8-1-2020