Fragment

Storioni Trio speelt Chausson en Ravel

  1. Fragmentenchevron right
  2. Storioni Trio speelt Chausson en Ravel

Het Storioni Trio bestaat uit Bart van de Roer (piano), Wouter Vossen (viool) en Marc Vossen (cello). Het trio is opgericht in 1995 en heeft zich sterk ontwikkeld in het spelen van tripelconcerten. Maar natuurlijk voelen ze ze zich net zo thuis in kamermuziek. Ze spelen vanavond pianotrio's van Ernest Chausson en Maurice Ravel.

Ernest Chausson schreef zijn Pianotrio in G mineur in 1881. Componisten in zijn omgeving bewogen zich in die tijd juist meer in de richting van opera. De toen nog jonge Chausson koos voor de kamermuziek. Het werk bestaat uit vier delen en is cyclisch van aard. Tijdens de première op april 1882
in de Société Nationale de Musique kwam geen enkele muziekrecensent opdagen, waardoor het werk maar weinig bekendheid kreeg.

Maurice Ravel schreef zijn Pianotrio in a zo'n drie decennia later. Het is een geliefd werk, maar vraagt technisch het uiterste van de musici.

Programma

Storioni TrioBart van de Roer (piano)Wouter Vossen (viool)Marc Vossen (cello)Ernest Chausson - Pianotrio in gMaurice Ravel - Pianotrio in a

Opname 23 september 2020, Tivoli Vredenburg, Utrecht