19:30u Hollandsche Nieuwe! Messiah van Händel door De Nieuwe Philharmonie/Leertouwer/5

Sinds de oprichting van het orkest een zestal jaren geleden zijn er twee stukken waar De Nieuwe Philharmonie ieder jaar bij terugkeert: De Matheüs Passie en Messiah van Händel. Dat is een groot voorrecht vindt dirigent Johannes Leertouwer, omdat je visie op die stukken zich in de loop der jaren verdiept. En omdat je iedere keer voor de vraag komt te staan: waarom ontroert deze muziek mij zo? Eigenlijk ben je iedere keer weer opnieuw een amateur, volgens Johannes. Hij heeft nu een schitterende cd-opname uitgebracht van de Messiah, in eigen beheer. Dat is een gebaar aan vrienden en trouwe fans van het orkest, want door het wegvallen van de concerten, zijn de inkomsten geminimaliseerd. En dat is een directe bedreiging voor het orkest. Misschien is door de verkoop van cd's de schade te beperken. In deze vijfde aflevering legt hij uit waarom hij bij de laatste aria, vlak voor het slotkoraal, kiest voor 1 viool voor de begeleiding.

Hollandsche Nieuwe! Messiah van Händel door De Nieuwe Philharmonie/Leertouwer/5