60 jaar ZaterdagMatinee De meest memorabele concerten uit het omroeparchief

Meer informatie

19:30u Hollandsche Nieuwe! Incantation van Medtner, door Ekaterina Levental & Frank Peters, piano/4

Het is een ontdekking, en een kleine openbaring. Mezzo-sopraan Ekaterina Levental en pianist Frank Peters gaan alle liederen van de Russische componist Medtner opnemen. Waarom is het in hemelsnaam nog niet eerder gebeurd? Ze zijn betoverend en meeslepend. Medtner gebruikte po√ęzie van Poeshkin en anderen. Rijk aan verbeeldingskracht en het verlangen naar waarheid. Het juiste woord, het juiste gebaar. Levental is vertrouwd met de taal, omdat zij oorspronkelijk uit Tasjkent komt, en van oudsher dus Russisch sprak. Pianist en zangeres kiezen elke avond een lied uit dat tot hun favorieten behoort en dat ze tot in detail toelichten. De componist geeft gestalte aan gevoelens die diep in de mens verborgen liggen. Zoals de angst voor de nacht, en het verlangen naar de dood als verlossing

Hollandsche Nieuwe! Incantation van Medtner, door Ekaterina Levental & Frank Peters, piano/4