Meer NPO

Speel mee met Beethoven Allegretto uit Symfonie nr. 7

Speel mee

19:35 Hollandsche Nieuwe! Sonates voor 2 violen, door Milstein & Van Bellen/5

Er is weinig repertoire voor geschreven, voor twee violen. Het is een lastige opdracht voor een componist, je hebt geen laagte, wel twee instrumenten die elkaar in de weg kunnen zitten. Nu brengen Maria Milstein en Mathieu van Bellen een cd uit met drie sonates, van Prokofiev, Gorecki en Ysayƫ, die van het hoogste niveau zijn. Maar dat komt ook omdat ze superieur worden uitgevoerd. In Diskotabel sprak het panel onmiddellijk over een uitzonderlijke graad van versmelting tussen de twee violisten. Nou ja, ze zijn ook een echtpaar. Dus dat zit wel goed. In de grote sonate van Ysayƫ haalt de componist alles uit de kast van de twee violen.

Hollandsche Nieuwe! Sonates voor 2 violen, door Milstein & Van Bellen/5