Meer NPO

60 jaar ZaterdagMatinee De meest memorabele concerten uit het omroeparchief

Meer informatie

19:30 Hollandsche Nieuwe! Acamar van Madar Ensemble (4)

Er is een nieuwe groep: het Madar Ensemble. Dat bestaat uit twee Nederlanders, een Palestijn, een Jordaniër en een Tunesiër. En ze creëren een nieuwe taal, waarin de individuele kwaliteiten optimaal tot hun recht komen binnen deze constellatie.

Het kloppende hart wordt gevormd door bassist Tony Overwater die al vijftien jaar samenwerkt met Arabische muzikanten, en de taal verstaat, om zo te zeggen. Hij viert tegelijk het 25-jarig jubileum van zijn label Jazz in Motion. 

Op deze manier, door telkens weer vanaf nul te beginnen, blijft hij jong. En zeker ook door de inbreng van de collega's zoals ud-speler Nizar Rohana, die trouwens net zo goed thuis is in Bach

Hollandsche Nieuwe! Acamar van Madar Ensemble (4)