60 jaar ZaterdagMatinee De meest memorabele concerten uit het omroeparchief

Meer informatie

Het gesprek - Jakop Ahlbom

Voor Le Bal liet theatermaker Jakop Ahlbom zich inspireren door de film ‘Le Bal’(1983) van Ettore Scola, die gebaseerd is op het gelijknamige toneelstuk uit 1981 van Jean-Claude Penchenat en zijn Théatre du Champagnol.

Le Bal, Het dansfeest van de eeuw.
Een danslokaal. De plek waar iedereen alles kan loslaten, en zich kan overwegen aan de roes van het moment. Terwijl er buiten een eeuw aan ons voorbij trekt, proberen de bezoekers van het danslokaal de realiteit buiten te houden en hun dromen te volgen.Le Bal neemt het publiek mee op een nostalgische reis, waarin de culturele, sociale en politieke veranderingen van de afgelopen eeuw voelbaar zijn.
In een betoverende fysieke voorstelling vol humor en live muziek worden verhalen over liefde en passie, jaloezie en verraad, wanhoop en hoop verteld.