Fragment

De Torenkamer: Nancy de Graaf - Dag 3

  1. Fragmentenchevron right
  2. De Torenkamer: Nancy de Graaf - Dag 3

Nou schatje. Liefje. Ik moest hierbij toch wel een beetje aan Jezus denken, hoor


’Uit mijn boekje ‘Zwarte gal’


Herman strekt zich eens per dag zo ver uit over de vloer dat hij op een soort banaan-vorming tapijtje lijkt. Alleen dan mogen wij ‘den Koning’ ook even over zijn buik aaien. Doen wij dit op een ander moment van de dag, klapt hij dicht als een berenval en gaat dan de handen te lijf. Den Koning is me er ééntje.


Tijdens de uitzending van Opium gisteren speelde pianist Folke Nauta Russische linkerhandmuziek. Naar aanleiding hiervan maakte ik een portret van Herman (mijn kat) met mijn linkerhand. Ook maakte ik twee tekeningen van Pim. Het zijn een soort Jezus-achtige figuren geworden.


En de stoelen. Ik tekende ook stoelen.


Ik liep net in het park en ik zag daar vijf Aalscholvers. Ze zaten daar een beetje bij elkaar in een boom, vlak boven het water. Het deed me denken een scene uit de tekenfilm ‘The Junglebook’, waar de aasgieren in een boom zitten en de één tegen de ander zegt: ‘wat gaan we doen?’. Wat gaan we doen?


'We' nemen het werk met 'het meisje met de peuk', of 'het meisje met de streep', of 'de streep met het meisje' onder handen.Dat durven 'we' niet, maar gaan 'we' gewoon doen.