STER Advertentie

De dag van de liefde is ook het perfecte moment voor een romantische film. Lekker wegdromen bij grote liefdes en prachtige muziek. Wij zetten vijf mooie titels voor je bij elkaar. Hoewel de liefde natuurlijk meer is dan alleen zwijmelen. Soms schuurt het en dat maakt juist de mooiste films en soundtracks. 

The Notebook 

Als start misschien wel dé romantische film van het afgelopen decennium. We herbeleven de grootste liefde van Allie en Noah. Haar geheugen is in schimmen gehuld door steeds toenemende dementie. Hij probeert haar hun liefde niet te laten vergeten door haar hierover te vertellen. En de kijker beleeft deze prachtige geschiedenis mee in fraai beeld en een net zo mooie soundtrack.   

Call me by your Name 

In de broeierige Italiaanse zomerhitte wordt de introverte 17-jarige Elio verliefd op de uitbundige Oliver, een student van zijn vader. Gebaseerd op het gelijknamige boek van André Aciman uit 2007. Korte broeken, steelse blikken en een fantastisch Noord-Italiaans landhuis zijn de elementen van een grootse zomerliefde. De soundtrack bevat originele werken van Sufjan Stevens, maar ook een aantal fraaie klassieke werken. 

Casablanca 

"Here's looking at you, kid." "Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship." en "We'll always have Paris." - Zelden heeft een film zoveel iconische oneliners als deze klassieker. De liefde overwint, ook in tijden van oorlog. Met een soundtrack die net zo iconisch is.   

Titanic

Het schip dat nooit zou zinken en een liefde die nooit zou kunnen. Een film van onmogelijkheden en een dramatische liefdesgeschiedenis die in ons collectieve geheugen is opgenomen. Een moderne klassieker, met muziek die we ook allemaal nog zo meeneuriën.

De Surprise 

Mike van Diem won in 1998 een Oscar voor beste buitenlandse film met de film Karakter. Het duurde tot 2015 tot hij zijn volgende film maakte, de romantische komedie De Surprise. Multi-miljonair Jacob ziet het leven niet meer zitten, maar zelfmoord plegen lukt hem niet. Daarom schakelt hij een bedrijf in dat aan zijn wensen wil voldoen. Maar dan ontmoet hij Anne die bij hetzelfde bedrijf net eenzelfde contract heeft afgesloten. De twee worden verliefd en zien het leven weer zitten. En dat zorgt voor een groot probleem. Ze zitten beiden vast aan een contract waar ze niet onder uit kunnen komen. De soundtrack is helaas niet los te beluisteren, maar de film is het bekijken meer dan waard, onder meer door de soundtrack met prachtige klassieke stukken.

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLERTIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan