Het is weer tijd voor de NPO Radio 4 Filmmuziekweek! Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 februari staat NPO Radio 4 volledig in het teken van filmmuziek. Geniet van de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks in onze radioprogramma's, en ontdek de wereld van de filmmuziek online op onze Filmmuziekpagina met speellijsten, interessante weetjes en leuke filmpjes.

Stemperiode

De stemperiode wordt op zondag 26 januari feestelijk geopend door Sander Zwiep bij Sander Speelt. Tot zondag 2 februari 20.00 uur kun je stemmen op jouw lievelingssoundtracks. De uitslag blijft nog even spannend tot donderdag 6 februari: dan maakt Ab Nieuwdorp de top 3 van de Filmmuziek Top 40 bekend in De Klassieken.

Top 40

Op vrijdag 7  februari is het dan echt tijd voor de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40. Luister van 12.00 uur tot 17.00 uur naar de allermooiste filmmuziek, gekozen door jullie.  De NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40 wordt gepresenteerd door Carine Lacor, Jet Berkhout en Sander Zwiep. 

Filmmuziek Pubquiz

De NPO Radio 4 Filmmuziek Pubquiz reist dit jaar door Nederland en doet Groningen, Deventer en Utrecht aan. Quizmaster Pieter van Nes voelt je aan de tand, met een hele serie vragen over de muziek in beroemde films. Denk aan hersenkrakers over de muziek van de James Bond-serie, of over het werk van de beroemde filmcomponist Bernard Herrmann. De toegang is gratis en de bar is open!

Aanmelden Filmmuziek Pubquiz

Facebookgroep Filmmuziek-fans

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en -fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziekweetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan