Het is weer zover: je kunt stemmen voor de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40! Welke soundtracks kun jij niet vaak genoeg horen? Welk stuk moet er op 1 komen? Stem nu en wie weet hoor je jouw favoriete filmmuziek straks in de Top 40!

Stem nu

Stemperiode

Tot woensdag 20 februari 20.00 uur kun je stemmen op jouw lievelingssoundtracks. De uitslag blijft nog even spannend tot donderdag 21 februari: dan maakt Ab Nieuwdorp de top 3 van de Filmmuziek Top 40 bekend in De Klassieken. Zoek je inspiratie bij het stemmen? Sander Zwiep vertelde over filmmuziek bij De Ochtend van 4:

Filmmuziekweek

Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 februari staat NPO Radio 4 volledig in het teken van filmmuziek met de Filmmuziekweek. Geniet van de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks in onze radioprogramma's, en ontdek de wereld van de filmmuziek online op onze Filmmuziekpagina met speellijsten, interessante weetjes en leuke filmpjes.

Top 40

Op vrijdag 22 februari is het dan echt tijd voor de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40. Luister van 12.00 uur tot 17.00 uur naar de allermooiste filmmuziek, gekozen door jullie. Carine Lacor, Jet Berkhout en Sander Zwiep vertellen samen met filmregisseur Tim Oliehoek meer over de Top 10. Daarna kun je luisteren naar de soundtracklounge van 17.00 uur tot 19.00 uur. Dieuwertje Blok en Christiaan Kuyvenhoven bespreken de bijzonderste muziek van populaire series.

Filmmuziek Pubquiz

Vrijdag 22 februari van 20.00 uur tot 22.00 uur is de allereerste NPO Radio 4 Filmmuziek Pubquiz in de foyer van de Pandorazaal in TivoliVredenburg Utrecht. De quiz wordt gepresenteerd door Pieter van Nes en Sander Zwiep. Meld je aan of volg de quiz via onze livestream op Facebook.

Facebookgroep Filmmuziek-fans

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en -fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziekweetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

MIS NIETS

Elke week de leukste klassieke muziektips in je mailbox? Van de mooiste concerten tot de beste speeltips. Mis niets en meld je nu aan!

 

E-mailadres: