5 maart 2021 Filmmuziek Top 50 12:00 - 18:00 uur

Meer informatie

STER Advertentie

De Franse componist Michel Legrand is op 86-jarige leeftijd overleden in Parijs. Hij componeerde de soundtracks van maar liefst 200 films. Met name zijn muziek bij de film Les parapluies de Cherbourg is geliefd.


Prijzen
Legrand viel regelmatig in de prijzen. Hij werd vele malen genomineerd voor grote awards uit de filmwereld en wist drie Oscars, vijf Grammy's en een Golden Globe in de wacht te slepen. Zelf zei hij daarover: 'Een Oscar is vleiend, maar het verandert niets. Het maakt je geen betere of slechtere componist. Je krachten en zwaktes blijven hetzelfde.'

Jazz
De veelzijdige Legrand studeerde in de jaren '40 en '50 aan het conservatorium bij de componiste Nadia Boulanger, maar legde zich ook toe op jazz. Hij gaf optredens als pianist en werkte samen met grote namen uit de jazz- en klassieke wereld als Miles Davis, Barbra Streisand, Frank Sinatra en Jessye Norman.

Filmmuziek Top 40
In de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40 stond zijn soundtrack uit Les parapluies de Cherbourg op nummer 23. Luister hier naar nog meer van zijn mooiste soundtracks.

Omslag en foto: Tiziana Fabi

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLERTIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan