Vadim Gluzman speelt Bruch

Programma: Het Zondagochtend Concert

Luzerner Sinfonieorchester
James Gaffigan, dirigent
Vadim Gluzman, viool (foto)

1.  M. Bruch - Eerste vioolconcert, op. 26
2.  J. Brahms - Tweede serenade voor orkest, op. 16

Max Bruch
Al tijdens zijn leven werd Bruch bijna synoniem met zijn Eerste vioolconcert. Tot zijn geluk én ergernis. Het succes van dit romantische concert zorgde ervoor dat hij nog zelden iets anders mocht dirigeren. ‘Mensen, kies toch eens iets anders!’, riep hij ooit uit. Maar ja. Het Eerste vioolconcert, een van de uitdagendste uit het genre, biedt nu eenmaal álles. Het hele spectrum van noten, van ruige tot tere expressie, vol virtuositeit én emotie. Daar kon zelfs Bruch niet tegenop.

Vadim Gluzman
Vanochtend soleert Vadim Gluzman in Bruchs meesterwerk. De van oorsprong Oekraïense violist ontmoette op zijn zestiende Isaac Stern. Een paar uur later kwam hij buiten met ‘een nieuwe viool, een beurs, en de wetenschap dat ik absoluut niks van muziek wist. Laat staan van vioolspelen.’ Dat is allemaal goedgekomen. Het Luzerner Sinfonieorchester speelt ook werk van Bruchs geestverwant Brahms.

 

Vadim Gluzman speelt Bruch

Bestel kaarten

Datum:
zondag 19 november 2017 11:00 - zondag 19 november 2017 12:15

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
AVROTROS

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement