Trio Karénine

Programma: Het Zondagochtend Concert

Trio Karénine:
Fanny Robilliard (viool, foto)
Louis Rodde (cello)
Paloma Kouider (piano)

1. F. Schubert - Notturno voor pianotrio, D.897
2. F. Schubert - Tweede pianotrio, D.929

Franz Schubert
Pas in zijn laatste levensjaar begon Franz Schubert te schrijven voor pianotrio. Hij schreef meteen véél en de stukken waren ook succesvol, iets wat hem niet vaak was gegund. De intieme bezetting van viool, cello en piano is ideaal voor Schuberts zangerige gepassioneerdheid. Vandaag speelt het Franse Karénine Trio twee werken die misschien wel ooit één waren.

Karénine Trio
Misschien ziet u in het Karénine Trio een bekend gezicht. Cellist Louis Rodde maakte een jaar lang deel uit van de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ook de andere twee leden, violiste Fanny Robilliard en pianiste Paloma Kouider, hebben internationaal hun sporen verdiend. Als trio zijn ze absoluut overtuigend, schreef de Süddeutsche Zeitung, die hun présence en gevoel voor klankkleur loofde. In Het Concertgebouw start het trio met Schuberts extatische Notturno. Dat was wellicht bedoeld als deel voor het Tweede pianotrio, dat u ook hoort deze ochtend. In dit majestueuze Tweede pianotrio verkent Schubert vele emoties en stemmingen. Schubert droeg het op aan ‘niemand, behalve degenen die er plezier in vinden’.

Trio Karénine

Bestel kaarten

Datum:
zondag 09 september 2018 11:00 - zondag 09 september 2018 12:15

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
AVROTROS

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement