Sergey Khachatryan speelt vioolconcert Brahms

Programma: Het Zondagochtend Concert

Dit evenement heeft al plaatsgevonden. Het concert kan meestal nog wel beluisterd worden en in enkele gevallen zijn er ook video-opnames beschikbaar.

Radio Filharmonisch Orkest
Christian Măcelaru, dirigent
Sergey Khachatryan, viool (foto)

1.  A. Diepenbrock - Suite 'Elektra'
2.  J. Brahms - Vioolconcert, op. 77  

Sergey Khachatryan in Brahms
Sergey Khachatryan speelt Brahms’ Vioolconcert, vol bravoure en grote gevoelens. ‘Is hij de perfecte musicus?’, vroeg Le temps zich af. Hij komt in de buurt, was het antwoord. ‘Met zijn overweldigende interpretatie – virtuoos zonder technische uitsloverij, vloeiend maar ook streng gearticuleerd.’ De Armeense violist werd tijdens een recente Amerikaanse toernee geprezen om ‘zijn’ Brahms. Die is gepassioneerd, geconcentreerd en teder tegelijk.

Diepenbrock
Dirigent Cristian Măcelaru leidt naast Brahms' Vioolconcert ook het laatste werk van Alphons Diepenbrock. Deze Nederlandse componist schreef regelmatig toneelmuziek. Het componeren van de muziek bij Sophocles’ Elektra kwam moeizaam op gang. Diepenbrock, zelf classicus, was niet gelukkig met de nieuw vertaalde tekst. Maar zijn liefde voor Sophocles won het. Blazers spelen een hoofdrol in deze statige muziek vol drama. U hoort vandaag de symfonische suite die Eduard Reeser in 1952 samenstelde.

Sergey Khachatryan speelt vioolconcert Brahms

Datum:
zondag 18 april 2021 10:30 - zondag 18 april 2021 11:30

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
AVROTROS