Meer NPO

Speel mee met Beethoven Allegretto uit Symfonie nr. 7

Speel mee

Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor 75 jaar!

Programma: NTR ZaterdagMatinee

Radio Filharmonisch Orkest
Groot Omroepkoor

Karina Canellakis - dirigent
Benjamin Goodson - koordirigent

Sergey Khachatryan - viool
Liv Redpath - sopraan

Wagemans Carnival of shades (In opdracht van NTR ZaterdagMatinee, met financiële ondersteuning van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten en Stichting Vrienden van de Matinee) (wereldpremière)
Mendelssohn Vioolconcert
Boulanger D'un soir triste
Poulenc Gloria

Dit concert zet het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor extra in de schijnwerpers: hier worden de pracht en de kracht van beide 75-jarige omroepensembles gevierd.
 
Sergey Khachatryan speelt Mendelssohn
Koor en orkest laten tijdens dit jubileumconcert hun licht schijnen over de Franse en Duitse richtingen in de negentiende en twintigste eeuw. De romantische lyriek en vormbeheersing van Mendelssohns Vioolconcert zijn daarbij in goede handen van violist Sergey Khachatryan, terwijl sopraan Liv Redpath samen met het Groot Omroepkoor de ‘wulpse’ religieuze taal van enfant terrible Poulenc laat stralen.

Wagemans schrijft voor jubileumconcert
Onder leiding van chef-dirigent Karina Canellakis verkent het orkest de weelderige duisternis van de te jong gestorven Lili Boulanger. Peter-Jan Wagemans daagt het orkest uit met pop- en jazzinvloeden. Zijn Carnaval of shades kon worden gerealiseerd door een bijdrage van de Stichting Vrienden van de Matinee. Een feestelijk, rijkgeschakeerd jubileumconcert dat de kwaliteiten van koor en orkest optimaal toont.
Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor 75 jaar!

Bestel kaarten

Datum:
zaterdag 31 oktober 2020 14:15 - zaterdag 31 oktober 2020 16:35

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
NTR