Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor 75 jaar!

Programma: NTR ZaterdagMatinee

Radio Filharmonisch Orkest
Groot Omroepkoor
Karina Canellakis dirigent
Sergey Khachatryan viool

Wagemans Ombre/Marbre (opdrachtwerk NTR ZaterdagMatinee, wereldpremière, mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van de Matinee)
Ravel Tzigane
Beethoven Meeresstille und glückliche Fahrt
Beethoven Ouverture Leonore III

NB: concerten om 13.00 en 15.15 uur

Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor 75 jaar!
Dit concert zet het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor extra in de schijnwerpers: hier worden de pracht en de kracht van beide 75-jarige omroepensembles gevierd, zij het, in tijden van corona, op een iets bescheidener plan dan aanvankelijk gedacht.

Sergey Khachatryan speelt Ravel
Koor en orkest laten tijdens dit jubileumconcert hun licht schijnen over Franse, Duitse en Nederlandse muziek. De exotische lyriek en vormbeheersing van Ravels Tzigane zijn in goede handen van violist Sergey Khachatryan, terwijl het Groot Omroepkoor kan schitteren in de kleurenpracht van Beethovens weinig gehoorde cantate – naar Goethe – Meeresstille und glückliche Fahrt.

Wagemans schrijft voor jubileumconcert
Onder leiding van chef-dirigent Karina Canellakis verkent het orkest de dramatiek van Beethovens grootse, ongekend lange Ouverture Leonore III (geschreven voor de tweede versie van zijn opera Fidelio). Peter-Jan Wagemans schrijft op het laatste moment een nieuw werk voor koor en strijkers, kleiner bezet dan Carnival of Shades dat hij eigenlijk voor dit rijkgeschakeerde dubbel-jubileumconcert bedacht had. Dat houdt u nog tegoed!

Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor 75 jaar!

Bestel kaarten

Datum:
zaterdag 31 oktober 2020 13:00 - zaterdag 31 oktober 2020 16:35

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
NTR