60 jaar ZaterdagMatinee De meest memorabele concerten uit het omroeparchief

Meer informatie

Naar Frankrijk met Lahav Shani

Programma: NTR ZaterdagMatinee

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Lahav Shani - dirigent
Joséphine Olech - fluit

Dutilleux Tweede symfonie 'Le double'
Escaich Fluitconcert
Ravel Daphnis et Chloé, tweede suite

De souplesse van Ravel, de spannende kleurenrijkdom van de noord-Franse Dutilleux en een nieuw soloconcert. Lahav Shani neemt u mee naar het zuiden.
 
‘De Franse slag’
Met de aanstelling van Lahav Shani stak het Rotterdams Philharmonisch Orkest in 2018 zijn nek uit. Inmiddels heeft het publiek de jonge chef-dirigent volledig omarmd. Ook de pers is unaniem lovend over de combinatie. Men hoorde 'furieus temperament' in Beethoven en een Sacre die 'ver uitstijgt boven het netjes spelen van de noten'. Met twintigste-eeuwse meesterwerken van Dutilleux en Ravel bewijst Shani dat hij ook de ‘Franse slag’ in zich heeft. Hij zal het orkest en de zaal meevoeren in de suggestieve kleur- en sfeerwerelden.

Nieuw soloconcert van Escaich
Een hoogtepunt wordt het nieuwe Fluitconcert dat de Franse componist-organist Thierry Escaich schreef voor de Franse en sinds 2017 eerste fluitiste van het Rotterdams Philharmonisch orkest, Joséphine Olech. Na zijn altvioolconcert La nuit des chants dat in 2018 tijdens de ZaterdagMatinee in première ging schreef de Volkskrant al enthousiast over de 'heldere opbouw' en de 'schemerige opening, opgebouwd rond een ontsporende toonladder'.
Naar Frankrijk met Lahav Shani

Bestel kaarten

Datum:
zaterdag 01 mei 2021 14:15 - zaterdag 01 mei 2021 16:35

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
NTR