Mooi trio

Programma: Het Zondagochtend Concert

Alexei Ogrintchouk, hobo (foto)
Bram van Sambeek, fagot
Hans Eijsackers, piano

1.  J.S. Bach - Concert voor twee piano's, BWV 1060
2.  W.A. Mozart - Notturno in D, KV 286
3.  J.S. Bach - Concert voor twee piano's, BWV 1061

Ogrintchouk, Van Sambeek en Eijsackers
Bram van Sambeek is het gezicht van de campagne Red de fagot. Vandaag kiest hij een bijzonder trio voor zijn pleidooi voor dit expressieve instrument. Met hoboïst Alexei Ogrintchouk en pianist Hans Eijsackers speelt hij warmbloedige werken. Zoals Glinka’s Trio pathétique, vol betoverende melodische lijnen en vooral ook drama. Op de bladmuziek schreef Glinka: ‘Ik heb alleen liefde gekend door de pijn die zij met zich meebrengt’.

Beethoven, Falla en Poulenc

Ogrintchouk, Van Sambeek en Eijsackers starten met een trio van Beethoven. In dit vroege werk wordt cello vervangen door fagot, en klarinet door hobo. Beethoven verwerkte er een populair operadeuntje in dat veel op straat ('Gasse') werd gefloten. Vandaar de bijnaam Gassenhauer, vrij te vertalen als straathit. Het trio speelt ook werk van Falla, en een contrastrijk maar teder werk van Poulenc.

(Foto: Marco Borggreve)

Mooi trio

rang 1 € 27,00 rang 2 € 24,00 rang 3 € 21,00 CJP, Stadspas en kinderen tot 15 jaar €18 (met uitzondering van de 2 familieconcerten op 29 oktober en 18 februari).

Bestel kaarten

Datum:
zondag 04 februari 2018 11:00 - zondag 04 februari 2018 12:15

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
AVROTROS

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement