Koperensemble van Kon. Concertgebouworkest

Programma: Het Zondagochtend Concert

Koperensemble van Koninklijk Concertgebouworkest
Vesko Eshkenazy, viool (foto)

1.  D. Sjostakovitsj - Festive Overture
2.  T. Susato - Suite
3.  T. Albinoni - Adagio in g.kl.t.
4.  J.S. Bach - Brandenburgs Concert nr. 3
5.  A. Piazzolla - Ave Maria
6.  G.F. Händel - Arrival of the Queen of Sheba
7.  G. Gerhswin - Gershwin selection
8.  V. Monti - Czardas

Koperensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest
Alle trompetten, hoorns, trombones en de tuba uit het Koninklijk Concertgebouworkest vormen samen het Koperensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest. Dit ensemble is wereldwijd ambassadeur voor de rijke klank van de koperinstrumenten. Het bonte programma van vandaag, dat vele eeuwen omspant, laat dat bij uitstek zien. Van Bach tot Gershwin kiest het Koperensemble bijzondere koperwerken – en het laat bekende muziekstukken eens heel anders horen.

Vijf eeuwen koper

Het Koperensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest trapt af met een van de ontvlambaarste werken van Sjostakovitsj. Zijn Festivalouverture is precies wat die naam belooft. Een achtbaan van steeds snellere melodieën, uitmondend in een knallende fanfare. Onder leiding van Vesko Eschkenazy, concertmeester van het Concertgebouworkest, speelt het ensemble zich door vijf eeuwen. Van een zestiende-eeuwse Suite door de Antwerper Tielman Susato tot een spetterende Gershwin-potpourri. U hoort Bachs geliefde Derde Brandenburgse concert. Maar ook Monti’s beroemde Csárdás, geïnspireerd door de gelijknamige Hongaarse volksdansen. Een feestelijk begin van uw zondag.

 

Koperensemble van Kon. Concertgebouworkest

rang 1 € 27,00 rang 2 € 24,00 rang 3 € 21,00 CJP, Stadspas en kinderen tot 15 jaar €18 (met uitzondering van de 2 familieconcerten op 29 oktober en 18 februari).

Bestel kaarten

Datum:
zondag 08 april 2018 11:00 - zondag 08 april 2018 12:15

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
AVROTROS