Meer NPO

Speel mee met Beethoven Allegretto uit Symfonie nr. 7

Speel mee

Karina Canellakis luidt de klokken

Programma: Het Zondagochtend Concert

Radio Filharmonisch Orkest
Groot Omroepkoor
Karina Canellakis, dirigent
Elena Tsallagova, sopraan
Sergey Skorokhodov, tenor
Alexander Vinogradov, bariton

1.  A. Dvorák - De Watergeest, op. 107
2.  S. Rachmaninoff - Cantate 'De Klokken', op. 35

Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor
In 1945 werden de omroepensembles opgericht die nu samen onder de Stichting Omroep Muziek vallen. Via de ether brachten de topensembles van de radio de mooiste muziek naar heel het land. Nu al 75 jaar, en dat vieren het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor samen. Onder leiding van de Amerikaanse chefdirigent van het RFO; Karina Canellakis.

Dvořák
Dvořák liet zich voor De watergeest inspireren door een ballade van de Tsjechische dichter Erben. Een watergeest is op zoek naar een bruid. Een onschuldig dorpsmeisje, dat aan het meer de was doet, wordt uitgekozen… Haar nieuwe leven is diep onder water, ver van huis. In De watergeest combineert Dvořák sprookjesachtige en dreigende melodieën. Het water klotst, wervelt en slokt ten slotte alles op.

Rachmaninoff
Klokken, zo vond Rachmaninoff, zijn symbolisch voor de Russische geest. Melancholie en hoop, het klinkt allebei door in de belletjes aan de slee, of in de klokken die bruiloften en uitvaarten aankondigen. De cantate De klokken ontstond naar aanleiding van teksten van Edgar Allen Poe. Leven en dood liggen dicht bij elkaar in het sfeervolle, serene werk. 

Karina Canellakis luidt de klokken

rang 1 € 29,00 rang 2 € 26,00 rang 3 € 23,00

Bestel kaarten

Datum:
zondag 13 september 2020 11:00 - zondag 13 september 2020 12:15

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
AVROTROS