Hamlet Pianotrio

Programma: Het Zondagochtend Concert

Hamlet Pianotrio:
Candida Thompson, viool
Xenia Jankovic, cello
Paolo Giacometti, piano

1.  L. van Beethoven - Zesde pianotrio, op. 70 nr.2
2.  J. Brahms - Derde pianiotrio, op. 101

Hamlet Pianotrio

Al enige jaren spelen violiste Candida Thompson, pianist Paolo Giacometti en celliste Xenia Jankovic samen. De eerste cd van hun ensemble, het Hamlet Pianotrio, verscheen in 2016. Hun interpretatie van muziek van Mendelssohn, op instrumenten uit diens tijd, werd goed ontvangen. Opus Klassiek prees de ‘volkomen natuurlijke manier van musiceren’, met ‘een pracht van een klankbeeld’ als uitkomst. Dit seizoen staan twee andere componisten op het programma: Brahms en Beethoven.

Brahms en Beethoven
Vertrouwelijkheid, dat is wat de trio’s van Brahms en Beethoven gemeen hebben. Het Hamlet Pianotrio kiest twee werken die aanvoelen alsof je aanschuift bij een intieme bijeenkomst. Vrienden onder elkaar, die hun gevoelens delen. Het Pianotrio in Es van Beethoven is wat lichthartiger dan het Derde pianotrio van Brahms. Maar beide composities zitten vol drama en dynamiek, en hebben een vleugje geheimzinnigheid.

 

Hamlet Pianotrio

rang 1 € 27,00 rang 2 € 24,00 rang 3 € 21,00 CJP, Stadspas en kinderen tot 15 jaar €18 (met uitzondering van de 2 familieconcerten op 29 oktober en 18 februari).

Bestel kaarten

Datum:
zondag 13 mei 2018 11:00 - zondag 13 mei 2018 12:15

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
AVROTROS