60 jaar ZaterdagMatinee De meest memorabele concerten uit het omroeparchief

Meer informatie

Ed Spanjaard dirigeert Frans koorrepertoire

Programma: NTR ZaterdagMatinee

Groot Omroepkoor

Ed Spanjaard - dirigent

Matthias Havinga - orgel

Duruflé Quatre motets sur des thèmes grégoriens, op. 10
Visman Aan iedereen (opdrachtwerk NTR ZaterdagMatinee - wereldpremière)
Saint-Saëns - Messe solenelle, op. 4

Duruflé (maar dan niet het vermaarde Requiem), en een vroeg werk van Saint-Saëns. Ed Spanjaard en het Groot Omroepkoor brengen ook een werk van de Frans georiënteerde Bart Visman in première.
 
Koorwerken van Duruflé en Saint-Saëns
Maurice Duruflé schreef zo veel meer dan zijn zo beroemde Requiem! Een werk als de Quatre motets sur des thèmes grégoriens heeft eenzelfde schijnbare eenvoud. Wat dat aangaat is Duruflé rechtstreeks verbonden met de honderd jaar geleden overleden Camille Saint-Saëns, wiens Messe solenelle vandaag eindelijk weer de aandacht krijgt die het werk verdient – en dan nog wel in een uitvoering van het Groot Omroepkoor onder leiding van Ed Spanjaard.

Nieuw werk van Bart Visman
Dat Bart Visman met een nieuw werk tussen deze Franse grootheden staat, hoeft geen verwondering te wekken. Als er één hedendaagse Nederlandse componist is die zich thuis voelt bij al dat Franse stemmenraffinement, dan is het Visman wel. 'Alsof Franse componisten uit de twintigste eeuw hem hadden gecoacht', schreef Place de l’Opera al over de verbluffende liedcyclus Sables, Oxygène die in 2017 tijdens de ZaterdagMatinee klonk.
Ed Spanjaard dirigeert Frans koorrepertoire

Bestel kaarten

Datum:
zaterdag 17 april 2021 14:15 - zaterdag 17 april 2021 16:35

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
NTR