Die schöne Müllerin van Schubert

Programma: Het Zondagochtend Concert

Benjamin Appl, bariton (foto)
James Baillieu, piano

1.  F. Schubert - Die schöne Müllerin

Benjamin Appl
Benjamin Appl, in het seizoen 2015-2016 te gast in de Kleine Zaal als Rising Star, is terug. De Duitse bariton, die nog studeerde bij Dietrich Fischer-Dieskau, wordt geprezen om zijn interpretatievermogen. Op het operapodium, maar vooral als het gaat om liederen – Appl’s favoriete genre. Appl werd onlangs verkozen tot Gramophone Young Artist of the Year. Met pianist James Baillieu nam hij in korte tijd twee albums op. Vandaag richten de twee zich op Schubert.

Schubert
In Die schöne Müllerin vertelt Schubert het verhaal dat we allemaal wel herkennen. Je bent verliefd, maar twijfelt of die ander jou wel ziet. Benjamin Appl pikt als rusteloze hoofdpersoon van Die schöne Müllerin verschillende signalen op. Ze houdt van me! Ze houdt niet van me! Hij gaat te rade bij de natuur en bij het water, dat hem uiteindelijk een fatale oplossing biedt. Schubert verklankte twintig gedichten van Wilhelm Müller in zijn prachtige cyclus.

 

Die schöne Müllerin van Schubert

rang 1 € 27,00 rang 2 € 24,00 rang 3 € 21,00 CJP, Stadspas en kinderen tot 15 jaar €18 (met uitzondering van de 2 familieconcerten op 29 oktober en 18 februari).

Bestel kaarten

Datum:
zondag 31 december 2017 11:00 - zondag 31 december 2017 12:15

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
AVROTROS

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement