Meer NPO

Ernst Daniël Zondag van 18:00-20:00 uur

Ernst Daniël van 27 mei 2018

Ernst Daniël

Zondag 27 mei 2018, 18:00 - 20:00

Ernst Daniël AVROTROS

Presentatie: Ernst Daniël Smid

In deze uitzending

Ernst Daniël is een programma met passie voor opera en operazangers, gepresenteerd door Ernst Daniël Smid. Elke week staat een operazanger of -diva centraal en daarna hoort u hoogtepunten uit de beroemdste opera's.
19:04   Portret van Sandrine Piau

Sandrine Piau is een sopraan uit Frankrijk. Piau werd geboren op 5 juni 1965. Ze begon haar muzikale carrière op de harp en studeerde daarna zang aan het Conservatoire National Supérieur de Musique du Paris. Ze is bekend om haar rollen in Baroque opera’s. Ze werkt samen met beroemde dirigenten als Marc Minkowski, Philippe Herreweghe en ook onze Nederlandse Ton Koopman. In 2006 werd ze in Frankrijk benoemd tot Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres.

Portret van Sandrine Piau
19:48   Hoogtepunten uit Il Tabarro

Il Tabaroo is een opera in één bedrijf van Puccini. De eerste uitvoering vond plaats op 14 december 1918 in New York City en werd verzorgd door de Metropolitan Opera. De opera is het eerste deel van Il trittico . Dat is de titel van drie gecombineerde eenakters van Giacomo Puccini, zijn laatste afgeronde opera’s: Il tabarro, Suor Angelica en Gianni Schicchi. De première was op 14 december 1918 door de Metropolitan Opera in New York. Puccini stond er op dat de eenakters gezamenlijk werden uitgevoerd, en was furieus wanneer ze gescheiden werden. Toch is het tegenwoordig niet ongebruikelijk dat er maar een, of soms twee van de drie op het programma staan.

Hoogtepunten uit Il Tabarro

Muziek in deze uitzending

Uitzending 27 mei 2018