Meer NPO

Ernst Daniël Zondag van 18:00-20:00 uur

Ernst Daniël

AVROTROS - Ernst Daniël is een programma met passie voor opera en operazangers, gepresenteerd door Ernst Daniël Smid. Elke week staat een operazanger of -diva centraal en daarna hoort u hoogtepunten uit de beroemdste opera's.

Ernst Daniël

21 oktober 2018, 18:00 - 20:00

Ernst Daniël AVROTROS

Presentatie: Ernst Daniël Smid

In deze uitzending

Ernst Daniël is een programma met passie voor opera en operazangers, gepresenteerd door Ernst Daniël Smid. Elke week staat een operazanger of -diva centraal en daarna hoort u hoogtepunten uit de beroemdste opera's.
Elsa Dreisig

Elsa Dreisig is een Frans-Deense sopraan. Miroir(s) is haar eerste recital-cd. Hierop plaatst ze steeds twee werken tegenover elkaar. Je hoort twee componisten en daardoor ook twee visies op onder andere Salomé, Juliette en Manon. Ze wordt begeleid door het Orchestre National de Montpellier Occitanie o.l.v. Michael Schonwandt.

Elsa Dreisig
Hoogtepunten uit Idomeneo

Idomeneo, Rè di Creta (KV 366) is een Opera in drie bedrijven over koning Idomeneus van Kreta die na zijn terugkeer uit de Trojaanse oorlog gedwongen wordt zijn zoon op te offeren. Ook wordt de verhouding tussen mensen en goden behandeld. De opera werd gecomponeerd door Wolfgang Amadeus Mozart, het libretto werd geschreven door Giambattista Varesco. De opera werd gecomponeerd en geschreven in opdracht van Karel Theodoor van Beieren. De opera werd voor het eerst op 29 januari 1781 in München opgevoerd. De handeling vindt plaats in Sidon, de hoofdstad van Kreta, vlak na het einde van de Trojaanse oorlog.

Hoogtepunten uit Idomeneo

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement