Meer NPO

Een goedemorgen met... Zaterdag van 10.00 - 12.00 uur

Een goedemorgen met...Micha Wertheim van 13 oktober 2018

Een goedemorgen met...Micha Wertheim

Zaterdag 13 oktober 2018, 10:00 - 12:00

Een goedemorgen met...Micha Wertheim AVROTROS

Presentatie: diverse presentatoren

In deze uitzending

Cabaretier, publicist, kinderboekenschrijver en radiomaker Micha Wertheim presenteert Een goedemorgen met... op 13 oktober.
10:02   Micha Wertheim

Cabaretier, publicist, kinderboekenschrijver, radiomaker – de 46-jarige Micha Wertheim heeft een breed oeuvre. Veel van Wertheims werk heeft een vervreemdend en ontwrichtend element.

In de voorstelling Ergens Anders, die hij vorig jaar maakte, was hij bijvoorbeeld zelf niet op het podium maar… ergens anders. Een robot en een set speakers zorgden voor een optreden dat sommigen woedend verlieten, en anderen juist ‘gewaagd, briljant en hilarisch’ noemden.

Naast zijn solo-optredens maakt Wertheim samen met Paulien Cornelissen al tien jaar Echt Gebeurd, waarin mensen worden uitgenodigd voor een publiek een waargebeurd verhaal uit hun leven te vertellen. Die verhalen worden vervolgens als podcast beschikbaar gesteld voor een groter publiek.

Ook heeft Wertheim inmiddels 4 kinderboeken geschreven. Het meest recente, De Familie Decibel, met tekeningen van Cristina Garcia Martin, verscheen vorige maand, en kwam tot stand in samenwerking met de Cellobiënnale, waar Wertheim ook zijn kindervoorstelling Vurenhout en Ebbenhout zal uitvoeren.
Foto: Merlijn Doomernik

Micha Wertheim