Meer NPO

Een goedemorgen met... Zaterdag van 10.00 - 12.00 uur

Uitzending gemist

Een goedemorgen met... Daniel Cohen

20 oktober 2018, 10:00 - 12:00

Een goedemorgen met... Daniel Cohen AVROTROS

Presentatie: diverse presentatoren

In deze uitzending

Regisseur, schrijver en vertaler Daniel Cohen presenteert Een goedemorgen met... op 20 oktober.
Daniel Cohen

Regisseur, schrijver en vertaler Daniel Cohen werd geboren in 1959 in Amsterdam en studeerde daar ook. Eerst Engels, later Theaterwetenschap, en al tijdens zijn studie acteerde hij in Engelse gezelschappen. Zo werd Cohen gegrepen door de Britse toneelwereld, maar belangrijker nog: hij ontdekte de liefde van zijn leven voor muziektheater en musical.

Cohens toneelstuk POZ PARADISE, over leven na de aidscrisis gezien door de ogen van twee generaties, ging in juli dit jaar in première in de Amsterdamse Stadsschouwburg.  

Daniel Cohen
Een goedemorgen met...Micha Wertheim

13 oktober 2018, 10:00 - 12:00

Een goedemorgen met...Micha Wertheim AVROTROS

Presentatie: diverse presentatoren

In deze uitzending

Cabaretier, publicist, kinderboekenschrijver en radiomaker Micha Wertheim presenteert Een goedemorgen met... op 13 oktober.
Micha Wertheim

Cabaretier, publicist, kinderboekenschrijver, radiomaker – de 46-jarige Micha Wertheim heeft een breed oeuvre. Veel van Wertheims werk heeft een vervreemdend en ontwrichtend element.

In de voorstelling Ergens Anders, die hij vorig jaar maakte, was hij bijvoorbeeld zelf niet op het podium maar… ergens anders. Een robot en een set speakers zorgden voor een optreden dat sommigen woedend verlieten, en anderen juist ‘gewaagd, briljant en hilarisch’ noemden.

Naast zijn solo-optredens maakt Wertheim samen met Paulien Cornelissen al tien jaar Echt Gebeurd, waarin mensen worden uitgenodigd voor een publiek een waargebeurd verhaal uit hun leven te vertellen. Die verhalen worden vervolgens als podcast beschikbaar gesteld voor een groter publiek.

Ook heeft Wertheim inmiddels 4 kinderboeken geschreven. Het meest recente, De Familie Decibel, met tekeningen van Cristina Garcia Martin, verscheen vorige maand, en kwam tot stand in samenwerking met de Cellobiënnale, waar Wertheim ook zijn kindervoorstelling Vurenhout en Ebbenhout zal uitvoeren.
Foto: Merlijn Doomernik

Micha Wertheim
Een goedemorgen met...Lidewijde Paris

6 oktober 2018, 10:00 - 12:00

Een goedemorgen met...Lidewijde Paris AVROTROS

Presentatie: diverse presentatoren

In deze uitzending

Zaterdag 6 oktober wordt Een goedemorgen met... gepresenteerd door Lidewijde Paris, oprichter en ambassadeur van De Lees!ambassade.
Lidewijde Paris

Lidewijde Paris werkte 25 jaar in het boekenvak als redacteur en uitgever. Ze was copywriter, boekverkoper, etaleur, interviewer, gastprofessor in Hamburg, journalist en docent schrijven en lezen. Paris is oprichter en ambassadeur van De Lees!ambassade. Zij wil daarmee het literaire lezen op een toegankelijke en onderhoudende manier promoten. Haar boeken Hoe lees ik?, Hoe lees ik korte verhalen? en de scheurkalender 365 dingen die je als boekenlezer moet/wilt weten voor 2018 hebben hetzelfde doel.

Lidewijde Paris
Een goedemorgen met...Jean Marc van Tol

29 september 2018, 10:00 - 12:00

Een goedemorgen met...Jean Marc van Tol AVROTROS

Presentatie: diverse presentatoren

In deze uitzending

Zaterdag 29 september presenteert tekenaar en schrijver Jean Marc van Tol Een goedemoren met...
Jean Marc van Tol

Tekenaar en schrijver Jean-Marc van Tol (Rotterdam in 1967) is een van de auteurs, en de tekenaar van de bekende cartoonreeks Fokke & Sukke.In zijn studententijd begon hij met het tekenen van deze cartoons, samen met zijn dispuutgenoten John Reid en Bastiaan Geleijnse, voor het studentenblad Propria Cures. Tegenwoordig zijn de twee vogels niet weg te denken uit de Nederlandse cultuur. Fokke & Sukke werden onbedoeld populair. Jean-Marc besloot om na zijn studie Historische Letterkunde (specialiteit late Middeleeuwen ) van het tekenen van cartoons en strips zijn werk te maken. In 1997 werden de eerste boekjes gepubliceerd en sinds 1999 staat de cartoon dagelijks in NRC Handelsblad. In 2018 publiceerde Jean-Marc een roman, het eerste deel van een trilogie over raadpensionaris Johan de Witt. Het boek heet Musch en handelt over de opkomst van de jonge Johan op het hoogtepunt van de Gouden Eeuw, het jaar 1650.

Jean Marc van Tol
Een goedemorgen met...Tom Lanoye

22 september 2018, 10:00 - 12:00

Een goedemorgen met...Tom Lanoye AVROTROS

Presentatie: diverse presentatoren

In deze uitzending

Zaterdag 22 september presenteert schrijver Tom Lanoye Een goedemorgen met...
Tom Lanoye

60 jaar geleden werd de schrijver Tom Lanoye geboren in het Belgische Sint Niklaas. En dat zullen we weten ook!

‘Lanoye 60. Groepsportret met Brilletje’ is de titel van een feestelijke bundel van archiefmateriaal dat hij in zijn 40-jarige schrijverschap verzamelde. En met de theatertournee ‘Jubilee Lanoye’ reist de schrijver door Vlaanderen en Nederland.

Lanoye studeerde Germaanse Filologie en Sociologie studeren in Gent, hij studeerde af op de poëzie van Hans Warren, en begon tijdens zijn studie al met het uitgeven van eigen werk. Bovendien stond Lanoye ook toen al graag op het podium – een gave die hij van zijn moeder moet hebben gekregen, want zij speelde graag en veel toneel.

De lijst met boeken van Lanoye is lang en indrukwekkend, en zijn prijzenlijst is al bijna even lang: De Gouden Ganzenveer en de Constantijn Huygensprijs voor zijn volledige oeuvre, De Gouden Uil voor Sprakeloos, de autobiografische roman over de laatste jaren van zijn moeder, die afasie kreeg… en ook de toneelstukken die Lanoye schreef of bewerkte worden veel opgevoerd en onderscheiden.

Tom Lanoye

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement