STER Advertentie

De komende weken in Diskotabel een aantal herhalingen van afleveringen in de serie 'Ongehoord' van het afgelopen seizoen.

Zondag 14 juli: Ongehoord met Johannes Leertouwer

Vanmiddag een special in de serie Ongehoord met violist/dirigent Johannes Leertouwer. Hij zit regelmatig in het panel van Diskotabel, maar was vorig jaar ook te zien als coach in Maestro op televisie. Hij praat met Lex Bohlmeijer onder andere over zijn studiejaren bij Josef Suk in Wenen en Praag, de inspiratie die Gustav Leonhardt nog steeds levert, zijn onderzoek naar de historische uitvoeringspraktijk van de symfonieën van Brahms en de schoonheid van vocale muziek (herh.).

Zondag 21 juli: 'Ongehoord' met drie schrijvers.

Een speciale aflevering vandaag waarin Lex Bohlmeijer met drie schrijvers praat over muziek in hun leven en werk. Aan tafel Joke Hermsen, Guido Snel en P.F. Thomése (herh.).

Zondag 28 juli: 'Ongehoord' met celliste Quirine Viersen

In de serie ‘Ongehoord’ is celliste Quirine Viersen te gast. Zij laat muziek horen waarmee ze zich verbonden voelt. In gesprek met Lex Bohlmeijer vertelt ze over zingen op de cello, de grote invloed van haar leraar Heinrich Schiff, het leven vieren én weltschmerz (herh.).

Zondag 4 augustus: Ongehoord' met  cellist Joachim Eijlander

Liefde op het eerste gehoor': "Bij de eerste twee tonen wist ik het: Ik heb de ware gevonden". Briljante helderheid en een geheimzinnige diepte waar hij al zo lang naar op zoek was. Panellid en cellist Joachim Eijlander vertelt in deze specials aflevering van Diskotabel over zijn instrument én de spannende speurtocht naar de oorsprong van zijn cello die hem door heel Europa voerde (herh.)

Zondag 11 augustus:  geen  uitzending i.v.m het Grachtenfestival

Zondag 18 augustus: 'Ongehoord' over Gustav Mahler'

'Vanmiddag een special over Gustav Mahler en het Weense fin de siècle. Lex praat hierover met musicoloog Saskia Törnqvist en historicus/journalist Luc Panhuysen (herh.).