De Ochtend van 4 Dagelijks van 07.00 tot 09.00 uur

STER Advertentie

We pakken uit in de aanloop naar deze kerst: De Ochtend van 4 doet luisteraars elf mooie kerstverhalen cadeau als podcast. Dat gaat van het traditionele Bijbelse kerstverhaal via sprookjes naar verhalen over eigentijds ongemak rond de kerstdagen.

De donkere en koude dagen van het jaar zijn bij uitstek de tijd voor mooie verhalen. Ook wordt het vanwege de coronamaatregelen dit jaar voor veel mensen waarschijnlijk een andere kerst dan anders. Daarom selecteren wij elf uiteenlopende kerstverhalen: van een klassiek sfeervol kerstsprookje van Hans Christian Andersen tot geploeter in een vertelling van Martin Bril. Van Annie M.G. Schmidt tot een nooit eerder gepubliceerd kerstverhaal van toneelschrijver Jibbe Willems dat hij speciaal schreef voor dit project.

De verhalen worden geïllustreerd met mooie klassieke muziek en voorgelezen door NPO Radio 4-presentatoren Lex Bohlmeijer, Niels Heithuis, Wilfred Kemp en Margriet Vroomans.

Op 14 december, de dag van de aftrap, klinkt een verhaal van Martin Bril integraal op de radio. Op 20 december leest A.L. Snijders zijn eigen kerstverhaal voor en op Eerste Kerstdag klinkt het traditionele kerstverhaal, tussen 7.00 en 9.00 uur op NPO Radio 4. Alle verhalen kunnen tot 1 januari beluisterd worden via de NPO Radio 4-app of de website.

Luister hier