Meer NPO

De Klassieken Elke werkdag van 9 tot 12

STER Advertentie

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Shunske Sato. 

Bach zet de luisteraar op het verkeerde been: wie zijn nou precies de solisten? Eerst lijken de twee fluiten de boventoon te voeren, maar na het refrein ontpopt de viool zich tot solist. Daarna nemen de fluiten het weer over, maar kort daarop worden ze weer afgetroefd door de viool en haar razendsnelle noten. Bach heeft bewust de gebruikelijke tegenstelling tussen solisten en ensemble in de war gegooid, en werkt daarmee grensvervagend. 

Lees meer over BWV 1049 op de site van All of Bach. Daar vind je ook het archief met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers. 


All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is.