De Klassieken Elke werkdag van 9 tot 12

STER Advertentie

We zitten weer in een lockdown, dus dat betekent thuis naar school. Heb je tussen al dat huiswerk door even zin in iets anders? Een muzikale opdracht? Wij hebben allemaal Klassieke Karweitjes voor je klaarstaan!  

De opdracht van deze week was: 

Vele componisten hebben muziek geschreven over dieren. Welk muziek over dieren kun jij vinden? Kies een muziekstuk over een dier. Luister goed naar de muziek. Kun je het dier horen? Maak een mooie tekening van het dier in de muziek. Stuur ons een foto van je tekening en de titel & componist van het muziekstuk. Dit kan via de mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En wie weet is jouw gevonden muziekstuk aanstaande vrijdag dan te horen in De Klassieken! 

We hebben fantastische inzendingen binnen gekregen! 

Willemijne (11 jr.): Camille Saint-Saƫns - Het Carnaval der Dieren - deel VII "Aquarium"

Sarah: Domenico Scarlatti - Sonate voor Klavier in g kl.t. "Kattenfuga"

Lena (9 jr.): Ik ben Lena (9 jr) en mijn absolute lievelingsdier is de wolf! In deze muziek zie ik hem al door de besneeuwde bossen rennen! Het is wel filmmuziek. Maar ik hou ook van klassieke muziek hoor! The Wolf And The Moon" by BrunuhVille. 

Maandag a.s. 18 januari geeft meester Ab weer een nieuw Klassiek Karweitje. Rond 10.15 uur live in De Klassieken op NPO Radio 4. Luister je mee?

Wil je in de tussentijd nog meer Klassieke Karweitjes? Ga dan snel naar deze link en leef je uit! Veel plezier!

Beluister de afspeellijst met muziek van alle Klassieke Karweitjes: 

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.