STER Advertentie

In 2018/2019 verwelkomen wij je graag (opnieuw) bij de concertseries van NPO Radio 4: het AVROTROS Vrijdagconcert, de NTR ZaterdagMatinee en Het Zondagochtend Concert.

Dit seizoen in het AVROTROS Vrijdagconcert
Het overkoepelende thema van het AVROTROS Vrijdagconcert in 2018-2019 is De Liefde. Er zijn verschillende deelseries, met voor ieder wat wils. De Liefde komt terug in vele uitingsvormen. Het openingsconcert draait rondom het ultieme liefdesverhaal van Roméo et Juliette, maar is tevens een hommage aan Berlioz. Natuurlijk is Nederlandse muziek ook ruim vertegenwoordigd, met werken van onder meer Jan van Gilse, Johan Wagenaar en Tristan Keuris.

Naast onze geliefde omroepensemble - het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor - mogen we ook fantastische gastensembles ontvangen, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Noord Nederlands Orkest, de Nederlandse Bachvereniging en het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir.

Bestel nu uw kaarten voor deze serie in het Utrechtse TivoliVredenburg!

--> Bekijk de concerten van seizoen 2018-2019

Dit seizoen in de NTR ZaterdagMatinee
In het 58ste seizoen van de NTR ZaterdagMatinee zijn negen van de veertien premières geschreven door een vrouw. Ook werken van Lili Boulanger, Sofia Goebaidoelina, Galina Oestvolskaja en de barok-gigante Camilla de Rossi vindt u in de serie terug. Dat zoveel muziek van vrouwelijke componisten klinkt, is tegelijkertijd bijzonder en ‘heel gewoon’. In de beeldende kunst is gender al nauwelijks een issue meer. Maar vrouwelijke componisten en dirigenten? Daarmee is het thema ook heel on-bijzonder: hier valt nog veel moois in de schijnwerper te zetten dat anders onderbelicht zou blijven – en dat is precies wat de ZaterdagMatinee graag doet.
Wij hopen je komend seizoen weer te mogen begroeten in Het Concertgebouw in Amsterdam!


--> Bekijk de concerten van seizoen 2018-2019


Het Zondagochtend Concert
Wat is je ideale zondagochtend? Uitslapen, uitgebreid ontbijten, de krant lezen... En vast en zeker ook muziek! Daarom bieden Het Concertgebouw en AVROTROS je Het Zondagochtend Concert. De perfecte manier om uw zondagochtendgevoel compleet te maken! Met dit seizoen o.a. Dvoráks Te Deum, Dubbelconcerten van Bach door Lucas en Arthur Jussen en Schuberts Stabat Mater door het Groot Omroepkoor.

--> Bekijk de concerten van seizoen 2018-2019