STER Advertentie

In 2017/2018 verwelkomen wij je graag (opnieuw) bij de concertseries van NPO Radio 4: het AVROTROS Vrijdagconcert, de NTR ZaterdagMatinee en Het Zondagochtend Concert.

AVROTROS Vrijdagconcert brochure 17-18.jpgDit seizoen in het AVROTROS Vrijdagconcert – Bernstein!
Het AVROTROS Vrijdagconcert is in 2017-2018 geïnspireerd door de honderdste geboortedag van Leonard Bernstein (1918-1990): dirigent, componist, muziekpedagoog en wereldburger. Als componist wordt Bernstein geëerd met uitvoeringen van onder meer de White House Cantata, West Side Story, de Tweede symfonie ‘The Age of Anxiety’ en de Eerste symfonie ‘Jeremiah’. Dit laatste werk wordt gedirigeerd door Edo de Waart, in de jaren zestig Bernsteins assistent bij het New York Philharmonic.

Als dirigent combineerde Leonard Bernstein het grote symfonische repertoire met uitvoeringen van muziek van tijdgenoten. Zo dirigeerde hij de wereldpremière van de Turangalîla-symphonie van Messiaen. En bij de Val van de Berlijnse Muur in 1989 de Negende symfonie van Beethoven als monumentale Ode an die Freiheit. Beide werken worden uitgevoerd onder leiding van Markus Stenz, de huidige chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest.

Het Groot Omroepkoor presenteert dit seizoen drie a cappella concerten onder leiding van Klaas Stok, Marcus Creed en Michael Gläser met onder meer Amerikaans repertoire rond Bernstein en werken van Bruckner, Penderecki en Ton de Leeuw. En is er nog heel veel nieuwe en Nederlandse muziek, met werken van onder anderen Robert Zuidam, Guillaume Connesson, Dobrinka Tabakova, Sofia Goebaidoelina, Mayke Nas en Marijn Simons...

Bestel nu uw kaarten voor deze serie in het Utrechtse TivoliVredenburg!

--> Bekijk de concerten van seizoen 2017-2018

NTR ZaterdagMatinee brochure 17-18.jpgDit seizoen in de NTR ZaterdagMatinee – Muziek 3.0
Het 57ste seizoen van de NTR ZaterdagMatinee draagt het etiket ‘Muziek 3.0’. Veel muziek is geen eindpunt, maar vormt juist de aanzet tot iets nieuws. Componisten citeren andermans compositie, imiteren een stijl, herschrijven eigen werk. Iemand als Wolfgang Rihm componeert vaak in cycli, waarin hij muzikale ideeën verder uitwerkt. Anderen laten zich beïnvloeden door zeer verrassende voorbeelden. Drie Nederlandse componisten hebben we gevraagd een companion piece te schrijven bij achtereenvolgens Bruckners Achtste symfonie, Petroesjka van Stravinsky en de Vespers van Rachmaninov. Het zijn drie van de bijna twintig nieuwe (opdracht)werken…

Natuurlijk zijn er veel highlights. Jaap van Zweden dirigeert Hertog Blauwbaards burcht van Bartók en een nieuwe eenakter van Willem Jeths. Vasily Petrenko keert terug met De gouden haan van Rimski-Korsakov. Markus Stenz brengt Elektra van Strauss. Wat dacht u van Verdi’s Requiem met Edo de Waart, of Ein deutsches Requiem van Brahms met Bernard Haitink? Grote werken, uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor, onze eigen radio-ensembles van wereldklasse. Andrea Marcon dirigeert Telemann, Thomas Adès neemt Britten Sinfonia mee, René Jacobs het Freiburger Barockorchester.

Wij hopen je komend seizoen weer te mogen begroeten in Het Concertgebouw in Amsterdam!

--> Bekijk de concerten van seizoen 2017-2018


arthur-en-lucas-jussen-marco-borggreve-2.-611x397.jpgHet Zondagochtend Concert
Wat is je ideale zondagochtend? Uitslapen, uitgebreid ontbijten, de krant lezen... En vast en zeker ook muziek! Daarom bieden Het Concertgebouw en AVROTROS je Het Zondagochtend Concert. De perfecte manier om uw zondagochtendgevoel compleet te maken! Met dit seizoen o.a. Dvoráks Te Deum, Dubbelconcerten van Bach door Lucas en Arthur Jussen en Schuberts Stabat Mater door het Groot Omroepkoor.

--> Bekijk de concerten van seizoen 2017-2018

 

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement