Evenement

Klassieke Top 400

foto: Agnete Schlichtkrull
  1. Evenementenchevron right
  2. Klassieke Top 400

Het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Chloe Rooke speelt een selectie uit de Klassieke Top 400 van NPO Klassiek.

Radio Filharmonisch Orkest
Nationaal Vrouwen Jeugdkoor
Chloe Rooke, dirigent (foto: Agnete Schlichtkrull)
Wilma ten Wolde, koordirigent

Klassieke Top 400
Jaarlijks organiseert NPO Klassiek de Klassieke Top 400 waarin luisteraars hun favoriete klassieke werken kunnen kiezen. De 400 met de meeste stemmen komen in oktober een week lang aan bod op NPO Klassiek. Natuurlijk zitten daar echte evergreens bij zoals bijvoorbeeld delen uit Bachs Matthäus-Passion of de Cantique de Jean Racine van Fauré. Maar elk jaar kent ook zijn verrassingen met onverwachte muziek die toch een plek krijgt onder de 400 beste. Het AVROTROS Vrijdagconcert maakt uit de Top 400 lijst een representatieve selectie die in een afwisselend concert live wordt gespeeld.

Chloe Rooke dirigeert het Radio Filharmonisch Orkest
Wat het programma precies gaat worden hangt af van de werken die dit seizoen de Top 400 bereiken. Zeker is in ieder geval het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor, winnaar van de Concertgebouw Young Talent Award 2023 en het Radio Filharmonisch Orkest met dirigent Chloe Rooke. Zij maakte in 2021 grote indruk als jongste deelnemer van de prestigieuze Malko Competition in Kopenhagen en is sinds seizoen 2022/2023 assistent-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest. Als zodanig assisteert ze chef-dirigent Karina Canellakis en diverse andere dirigenten. Maar vanavond staat ze zelf op de bok en heeft hoogstpersoonlijk de leiding over dit concert.

Bestel kaarten

Datum:

vrijdag 13 oktober 2023 20:15 - vrijdag 13 oktober 2023 22:30

Locatie:

TivoliVredenburg

Ster advertentie
Ster advertentie