Concert

Jaap van Zweden dirigeert Wagner en Clyne

foto: Simon van Boxtel
  1. Concertenchevron right
  2. Jaap van Zweden dirigeert Wagner en Clyne

Het Concertgebouworkest heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van concertante Wagner-uitvoeringen. Jaap van Zweden leidt op dit concert het eerste bedrijf van Die Walküre, een hoogtepunt uit Wagners operacyclus Der Ring des Nibelungen.

Jaap van Zweden dirigeert Wagner bij het Concertgebouworkest

Opnamedatum

zondag 08 januari 2023

Omroep

AVROTROS

Componisten

Richard Wagner, Anna Clyne, Martin Fröst, Eden Abhez

Uitvoerenden

Jaap van Zweden (Dirigent), Martin Fröst (Arrangeur), Anja Kampe (sopraan), Stuart Skelton (tenor), Kwangchul Youn (bas)

Tijdperken

Nieuwste muziek, Midden/laat twintigste eeuw, Romantisch

Locatie

Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam

Over Die Walküre van Wagner

In stormachtig weer bereikt de opgejaagde held Siegmund uitgeput het huis van de rover Hunding en diens vrouw Sieglinde. Siegmund en Sieglinde voelen een sterke band, langzaam ontstaat het besef dat ze broer en zus zijn... De intens romantische muziek, waaronder de gelukzalige aria Winterstürme wichen dem Wonnemond, laat niemand onberoerd.

Klarinetconcert van Anna Clyne

Voor de pauze klinkt een gloednieuw klarinetconcert van Anna Clyne. De veelzijdige Brits-Amerikaanse is de laatste jaren een van de meest uitgevoerde componisten ter wereld. Ze staat bekend om lyrische en melodieuze werken met een grote emotionele zeggingskracht, al kan ze regelmatig ook ook speels en energiek uit de hoek. Artist in residence Martin Fröst is in deze spannende wereldpremière in zijn element.

Ster advertentie
Ster advertentie