Concert

Sunwook Kim in Tsjaikovski, Osmo Vänskä leidt Stravinsky's Vuurvogel

foto: avrotros
  1. Concertenchevron right
  2. Sunwook Kim in Tsjaikovski, Osmo Vänskä leidt Stravinsky's Vuurvogel

Pianist Sunwook Kim wordt geprezen om zijn gespierde, maar tegelijkertijd uitgebalanceerde spel. Alle aspecten daarvan kan hij kwijt in Tsjaikovski’s Eerste pianoconcert. Kim soleert bij het Seoul Filharmonisch Orkest dat, geleid door Osmo Vänskä, ook Stravinsky’s suite uit De vuurvogel uitvoert.

Sunwook Kim
Vanuit zijn woonplaats Londen vuurt de Zuid-Koreaanse pianist Sunwook Kim een enorme productie op de wereld af. Hij neemt meerdere albums per jaar op, soleert bij internationale orkesten en is sinds kort ook dirigent. Kim wordt geprezen om zijn gespierde, maar tegelijkertijd uitgebalanceerde spel. Zowel zijn sensitieve kant als zijn gevoel voor drama kan hij kwijt in Tsjaikovski’s Eerste pianoconcert. Kim soleert bij het Seoul Filharmonisch Orkest.

Osmo Vänskä leidt Stravinsky's Vuurvogel
Sinds kort is de Fin Osmo Vänskä de nieuwe chef van het Seoul Filharmonisch Orkest. In hun eerste gezamenlijke Nederlandse concert figureert een van Vänskä's favoriete werken. Stravinsky’s suite uit De vuurvogel stond al vele malen op zijn lessenaar. De componist maakte met dit werk zijn gelijknamige ballet voor ‘verkwistend groot orkest’ toegankelijk voor een kleiner ensemble.

Bron: concertgebouw.nl.

Sunwook Kim in Tsjaikovski, Osmo Vänskä leidt Stravinsky's Vuurvogel

Opnamedatum

zondag 23 oktober 2022

Omroep

AVROTROS

Componisten

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Igor Stravinsky

Uitvoerenden

Sunwook Kim (piano), Osmo Vänskä (Dirigent)

Ensembles

Seoul Filharmonisch Orkest

Tijdperken

Romantisch, Vroeg twintigste eeuw

Locatie

het Concertgebouw, Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie