Concert

NTR ZaterdagMatinee: Mozarts Die Zauberflöte

  1. Concertenchevron right
  2. NTR ZaterdagMatinee: Mozarts Die Zauberflöte

Het geromantiseerde beeld dat Wolfgang Amadeus Mozart aan het eind van zijn leven straatarm is en in 1791 in een armengraf terechtkomt, is inmiddels achterhaald. In dat laatste jaar heeft hij zelfs nog twee grote opdrachten: een officiële opera voor Praag, La clemenza di Tito, en een opera voor een theater in een voorstad van Wenen, Die Zauberflöte.

Omdat de Toverfluit geen hofopera is, schrijft Mozart dit werk, samen met de theaterdirecteur, librettist, regisseur en zanger Emanuel Schikaneder, duidelijk voor een breder publiek. De muziek, én het sprookjesachtige verhaal met prinsen, prinsessen en toverinstrumenten spreken meteen tot de verbeelding. Maar achter de eenvoud van de vertelling en de aansprekende melodieën gaat een diepere wereld vol humanisme en verlichtingsidealen schuil.

Dirigent René Jacobs laat over dit meesterwerk van Mozart zijn eigen licht schijnen en de Koningin van de Nacht tot kolkende vocale woede aanzetten.

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

zaterdag 17 november 2012

Omroep

NTR

Componisten

Wolfgang Amadeus Mozart

Uitvoerenden

Sunhae Im (Papagena; sopraan), Thomas E. Bauer (1.Priester; bariton), Topi Lehtipuu (Tamino; tenor), Inga Kalna (1.Dame; sopraan), Miah Persson (Pamina; sopraan), Marcos Fink (Sarastro; bas), Anna Grevelius (2.Dame; mezzosopraan), Daniel Schmutzhard (Papageno; bariton), Burçu Uyar (Königin der Nacht; sopraan), Isabelle Druet (3.Dame; mezzosopraan), Kurt Azesberger (Monostatos; tenor), Joachim Buhrmann (2.Priester; tenor), René Jacobs (Dirigent), Schickaneder (Tekstschrijver), [solisten van de] St.Florianer Sängerknaben (3 Knaben), RIAS Kammerchor, [solisten van de] St.Florianer Sängerknaben

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie