Concert

NTR ZaterdagMatinee: Mozarts Die Zauberflöte

  1. Concertenchevron right
  2. NTR ZaterdagMatinee: Mozarts Die Zauberflöte

Het geromantiseerde beeld dat Wolfgang Amadeus Mozart aan het eind van zijn leven straatarm is en in 1791 in een armengraf terechtkomt, is inmiddels achterhaald. In dat laatste jaar heeft hij zelfs nog twee grote opdrachten: een officiële opera voor Praag, La clemenza di Tito, en een opera voor een theater in een voorstad van Wenen, Die Zauberflöte.

Omdat de Toverfluit geen hofopera is, schrijft Mozart dit werk, samen met de theaterdirecteur, librettist, regisseur en zanger Emanuel Schikaneder, duidelijk voor een breder publiek. De muziek, én het sprookjesachtige verhaal met prinsen, prinsessen en toverinstrumenten spreken meteen tot de verbeelding. Maar achter de eenvoud van de vertelling en de aansprekende melodieën gaat een diepere wereld vol humanisme en verlichtingsidealen schuil.

Dirigent René Jacobs laat over dit meesterwerk van Mozart zijn eigen licht schijnen en de Koningin van de Nacht tot kolkende vocale woede aanzetten.

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

zaterdag 17 november 2012

Omroep

NTR

Componisten

Wolfgang Amadeus Mozart

Uitvoerenden

Miah Persson (Pamina; sopraan), Topi Lehtipuu (Tamino; tenor), Daniel Schmutzhard (Papageno; bariton), Sunhae Im (Papagena; sopraan), Marcos Fink (Sarastro; bas), Burçu Uyar (Königin der Nacht; sopraan), Inga Kalna (1.Dame; sopraan), Anna Grevelius (2.Dame; mezzosopraan), Isabelle Druet (3.Dame; mezzosopraan), Kurt Azesberger (Monostatos; tenor), Thomas E. Bauer (1.Priester; bariton), Joachim Buhrmann (2.Priester; tenor), Steven Osbourne (solisten van de), Emanuel Schickaneder (Tekstschrijver), René Jacobs (Dirigent), RIAS Kammerchor

Ensembles

Akademie für Alte Musik Berlin

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie