Concert

Uncancelled Festival: Haagse werken en Schubert

foto: Felix Quaedvlieg
  1. Concertenchevron right
  2. Uncancelled Festival: Haagse werken en Schubert

Violist Pieter van Loenen, cellist Lidy Blijdorp en pianist Tobias Borsboom startten vorig jaar de concertserie Klassiek achter de duinen. Door de coronacrisis konden de concerten meteen in het eerste seizoen niet doorgaan, waarop de drie musici besloten om het verloren seizoen nu in één klap in te halen met een driedaags festival met de toepasselijke titel: Uncancelled Festival.

Wat in het vat zit verzuurt niet, zegt men, en dat geldt zeker voor dit Openingsconcert. Oorspronkelijk was dit programma bedoeld als de feestelijke start van onze nieuwe serie Klassiek achter de Duinen in 2020. Nu is het de aftrap van het Uncancelled Festival, een festival dat in het teken staat van het feest dat het weer mag: frisse kamermuziek inademen in de Lourdeskerk!

Lidy, Pieter en Tobias presenteren allereerst drie hedendaagse solowerken: De opzwepende Tarantella van Kate Moore, gespeeld door Lidy Blijdorp, Oneness, dat componiste Celia Swart in het afgelopen coronajaar speciaal voor Pieter van Loenen heeft geschreven, en de Sonate van Coen Schenk, die met Tobias Borsboom achter de vleugel op 3 september zijn wereldpremière beleeft. Extra bijzonder is dat alle drie componisten in Den Haag wonen of er gestudeerd hebben.

Aan alles komt een eind. Ook dat werd vaker gezegd, troostend bedoeld in coronatijd. Desondanks hopen we bij u met dit concert een gevoel van oneindigheid te ontlokken. Want van goede muziek hoop je maar dat het nooit zal eindigen. Ook met het eerste Pianotrio van Franz Schubert hebben wij zo een subliem werk te pakken, dat qua lengte tegen het ‘hemelse’ aanzit, zoals Robert Schumann dat ooit eens verwoordde.

Klassiek achter de duinen - Openingsconcert

Dit concert is niet meer beschikbaar

Opnamedatum

vrijdag 03 september 2021

Omroep

NTR

Componisten

Franz Schubert, Kate Moore, Celia Swart, Coen Schenk

Uitvoerenden

Lidy Blijdorp (cello), Tobias Borsboom (piano), Pieter van Loenen (viool)

Tijdperken

Nieuwste muziek, Romantisch

Locatie

Lourdeskerk, Scheveningen, Den Haag

Foto: Felix Quaedvlieg

Ster advertentie
Ster advertentie