Concert

Isabelle van Keulen speelt en leidt Mozart

foto: avrotros
  1. Concertenchevron right
  2. Isabelle van Keulen speelt en leidt Mozart

Isabelle van Keulen staat deze ochtend aan het hoofd van de Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein. Als solist en leider van het ensemble brengt ze een volledig aan Mozart gewijd programma, met onder andere het ‘Turkse’ Vijfde vioolconcert.

Isabelle van Keulen speelt en leidt Mozart

Opnamedatum

zondag 18 september 2022

Omroep

AVROTROS

Componisten

Wolfgang Amadeus Mozart

Uitvoerenden

Isabelle van Keulen (Dirigent)

Ensembles

Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein

Tijdperken

Klassiek

Locatie

het Concertgebouw, Amsterdam

Isabelle van Keulen

Violist Isabelle van Keulen leidt vanochtend de Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein. Niet voor het eerst: sinds 2017 is ze er artistiek leider. Onlangs brachten ze samen Variations on Buenos Aires uit, een aan Piazzolla gewijd album. Nu is het tijd voor Mozart. Als solist en leider van het ensemble brengt Van Keulen een volledig aan hem gewijd programma.

Mozart

Rond zijn negentiende schreef Mozart in acht maanden tijd maar liefst vijf vioolconcerten. Die speelde hij met veel succes in heel Europa. Isabelle van Keulen soleert vandaag in het Vijfde vioolconcert, het Turkse. Hierin verwerkte Mozart Hongaarse invloeden, maar ook een mars die het concert zijn bijnaam gaf. Turkse militaire muziek was in die tijd erg en vogue, dus het concert was al snel een hit. De Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein vervolgt met een eveneens vroeg werk. In de expressieve Symfonie nr. 29 laat Mozart zich van zijn spontane en meest charmante kant horen.

Bron: concertgebouw.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie