Concert

Kerstconcert met Mahlers Derde symfonie

  1. Concertenchevron right
  2. Kerstconcert met Mahlers Derde symfonie

Speciaal voor het 175-jarig jubileum van Musis speelt Phion dit seizoen de Derde van Mahler. Niet alleen beleefde de Derde in het Arnhemse concertgebouw haar Nederlandse première, het was de première van een Mahler symfonie überhaupt in Nederland. Reden genoeg voor een feestelijke uitvoering van dit imposante werk met een grootse bezetting.

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

zaterdag 17 december 2022

Omroep

NTR

Componisten

Gustav Mahler

Uitvoerenden

Katarina Bradic (mezzosopraan), Claus Peter Flor (Dirigent)

Ensembles

Nationaal Kinderkoor; Concensus Vocalis; Phion

Tijdperken

Romantisch

Locatie

Musis, Arnhem

Mahler in Musis

Musis, een van Nederlands oudste muziektempels, gelegen in het hart van Arnhem, viert dit jaar haar 175-jarig bestaan in de onlangs geheel vernieuwde en verbouwde concertzaal. Musis en Mahler is een combinatie die ver teruggaat. Want hier speelde een voorloper van Phion, de Arnhemse Orkest Vereniging o.l.v. Martin Heuckeroth, in 1903 als eerste orkest in Nederland Mahler, met zijn Derde symfonie. Het is om die reden dat Phion in het jaar dat Musis 175 jaar bestaat, kiest voor diezelfde Derde symfonie om de traditie van Mahler-kerstconcerten voort te zetten.

De imposante Derde

Mahlers Derde is niet zomaar een symfonie. Met zijn lengte van honderd minuten is het misschien wel de langste symfonie ooit geschreven. Een symfonie die in zes delen een schitterend verhaal vertelt volgens de deeltitels die Mahler er oorspronkelijk aan gaf. Zo horen we de bloemen op het veld, de dieren in het woud, de mensen op aarde en de engelen in de hemel. Maar het mooist is het slot met het verhaal van de liefde. Voor dit alles vraagt Mahler een altsolo, een koor van vrouwen en kinderen en een groot orkest. Met zijn meer dan veertig jaar ervaring is Claus Peter Flor de ideale dirigent voor deze imposante symfonie.

Bron: musisenstadstheater.nl

Ster advertentie
Ster advertentie