Concert

De vier elementen

foto: pixelbay
  1. Concertenchevron right
  2. De vier elementen

Brooklyn Rider presenteert vier bestaande stukken als metaforen voor de elementen en vroeg vier geëngageerde componisten vanuit het perspectief van nu te reflecteren op de klimaatcrisis.

De Vier Elementen

Opnamedatum

zaterdag 18 maart 2023

Omroep

NTR

Componisten

Dmitri Sjostakovitsj, Henri Dutilleux, Osvaldo Golijov, Jacobsen, Colin, Dan Trueman, Ruth Crawford Seeger, Andreia Pinto Correia, Akshaya Avril Tucker, Conrad Tao

Ensembles

Brooklyn Rider

Tijdperken

Midden/laat twintigste eeuw, Nieuwste muziek

Locatie

Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

Met een naam die leest als de titel van een western en concerten geprogrammeerd als een maatschappelijk statement, onderscheidt Brooklyn Rider zich nadrukkelijk van het gangbare strijkkwartet. De New Yorkse hipsters werken samen met onafhankelijke componisten aan de randen van de klassieke muziekcultuur en streven naar een inclusieve concertpraktijk. Hun repertoire reikt van bluegrass tot Beethoven, van klassieke Perzische muziek tot Philip Glass en Joshua Redman.

Natuurlijk verwijst dit programma rond de vier elementen naar de klimaatcrisis, maar het gaat ook over het hoopgevende ecosysteem van de vier strijkers van een strijkkwartet dat op de uitdrukking van schoonheid is gericht. Brooklyn Rider presenteert vier bestaande stukken als metaforen voor de elementen en vroeg vier geëngageerde componisten vanuit het perspectief van nu te reflecteren op de grote uitdaging van onze tijd.

Ster advertentie
Ster advertentie