Concert

L'ascension - deel IV, "Prière du Christ montant vers son Père"

  1. Concertenchevron right
  2. L'ascension - deel IV, "Prière du Christ montant vers son Père"

Avondconcert 03-06-2018

Het slotconcert van ZOOM! 2018 is Frans getint en voert je langs emoties van alle uitersten. De schoonheid van de liefde wordt bezongen en gespeeld in Fauré’s epische Bonne Chanson. In het Chanson Perpétuelle komt juist de wanhoop van een verlaten vrouw tot uitdrukking. Mezzosopraan Barbara Kozelj zingt deze onvergetelijke liederen, evenals een selectie uit het schitterende oeuvre van Duparc.

Louis Andriessen en Debussy

Het Ruysdael Kwartet laat de verlatenheid op een andere manier klinken met het indringende Miserere van Louis Andriessen en je een andere kijk geven op de nacht in het onvolprezen Clair de Lune van Claude Debussy. Harpiste Gwyneth Wentink (foto) schittert in de meeslepende Danse Sacrée et Profane van Debussy, begeleid door kwartet en contrabas.

Edgar Allen Poe

Ten slotte laat ze je getuige zijn van een gruwelijk horrorverhaal van Edgar Allan Poe, op muziek gezet door André Caplet in 1908. In dit stuk wordt verteld hoe de gemaskerde Rode Dood onverwacht zijn intrede maakt tijdens een bal in het kasteel van Prospero.

Een concert van muzikale uitersten die je niet snel zult vergeten; een waardig slot van dit vierde ZOOM! Kamermuziekfestival.

(Bron: ZOOM! Kamermuziekfestival. Foto: Daan Noppen)

L'ascension - deel IV, "Prière du Christ montant vers son Père"

Opnamedatum

zaterdag 20 oktober 1990

Omroep

VARA

Componisten

Olivier Messiaen

Uitvoerenden

Reinbert de Leeuw (Dirigent)

Ensembles

Radio Symfonieorkest

Tijdperken

Moderne muziek

Locatie

Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie