Concert

Blauwbaards Burcht

  1. Concertenchevron right
  2. Blauwbaards Burcht

Het Radio Filharmonisch Orkest en chef-dirigent Karina Canellakis zaten niet stil tijdens de coronacrisis en maakten plannen voor een bijzonder project: een AVROTROS Vrijdagconcert maar dan in de vorm van een videoclip.

Blauwbaards Burcht

Opnamedatum

vrijdag 26 juni 2020

Omroep

AVROTROS

Componisten

Béla Bartók, John Adams

Uitvoerenden

Gábor Bretz (bas-bariton), Shaham, Rinat (mezzosopraan), Nieuwdorp, Ab (verteller), Karina Canellakis (Dirigent)

Ensembles

Radio Philharmonisch Orkest

Tijdperken

Midden/laat twintigste eeuw, Vroeg twintigste eeuw

Locatie

TivoliVredenburg, Utrecht

Bekijk het concert

(moeite met afspelen? Klik hier...)

Een bijzondere ode aan klassieke muziek, musici en iedereen die het podium en het publiek mist. Op het programma een uitvoering van Bartóks opera Blauwbaards Burcht, in een kersverse bewerking voor kleiner orkest en twee solisten. De registratie is in handen van AVROTROS en dat belooft wat voor de opstelling, beeldvoering, belichting en sfeer in de Grote Zaal. Je ziet de musici en dirigent op een manier zoals je ze nooit eerder zag.
Het verhaal van de opera is gebaseerd op het volksverhaal van Blauwbaard, een sprookje opgetekend door Charles Perrault. Het sprookje krijgt in de opera een extra dimensie, letterlijk en figuurlijk: een psychologische dimensie door de onrust, het gevaar en de schrikeffecten, en een 3d-dimensie door het decor met zeven gesloten deuren, waarvan er steeds eentje opengaat.

Ster advertentie
Ster advertentie