Concert

In the new light

foto: Melle Meivogel Delft Chamber Music Festival
  1. Concertenchevron right
  2. In the new light

Het festivalthema van Delft Chamber Music Festival voor deze zomer is 'Brave new world'. De 2e week werd geprogrammeerd door Nino Gvetadze.

Een 'glimlachende symfonie’ in moeilijke tijden, muziek die vreugde, humor, geluk en opwinding weerspiegelde, dat is Beethovens Tweede symfonie. Hij werd zich in die tijd bewust van de ernst van zijn gehoorprobleem en voltooide de symfonie slechts een jaar voordat hij het beroemde Heiligenstädter Testament schreef; de brief waarin hij afscheid nam van zijn broers en waaruit bleek hoe depressief hij was. Toch creëerde Beethoven een symfonie die ons vleugels en zoveel positieve energie geeft, dat niets onmogelijk lijkt. Hij koesterde de schoonheid van moeder natuur en vierde het leven als geen ander. Hij gaf ons hoop en toonde een voorbeeld van hoe we sterk kunnen zijn en hoe we onze dromen kunnen volgen naar het nieuwe begin.

Met zijn etnisch geïnspireerde thema's is het Pianokwintet van Dvořák een van de meest geliefde kamermuziekwerken uit de romantische muziekliteratuur geworden. Het is moeilijk om niet verliefd te worden op deze mooie motieven! De muziek van Dvořák geeft ons puur plezier met een vleugje verdriet. De muziek omarmt en troost en geeft ons hoop op een betere, mooiere toekomst. Als optimist gelooft Nino Gvetadze echt dat er altijd licht, hoop en zonneschijn voor ons ligt. Laten we "dapper genoeg zijn om het te zien en dapper genoeg zijn om het te zijn."

Bron: delftmusicfestival.nl

Speellijst is niet beschikbaar.

Omroep

NTR

Componisten

Ludwig van Beethoven, Antonín Dvořák

Uitvoerenden

Nino Gvetadze (piano), Barnabás Kelemen (viool), Katalin Kokas (viool), Gyiorgi Kovalev (altviool), Harriet Krijgh (cello), Storioni Trio

Ensembles

Storioni Trio

Locatie

Prinsenhof, Delft

Ster advertentie
Ster advertentie