Concert

Michela Amici & Georgia Burashko

  1. Concertenchevron right
  2. Michela Amici & Georgia Burashko

Op Dal Suono Dolcissimo, het in 2022 verschenen debuutalbum van Michela Amici (harp) en Georgia Burashko (sopraan), integreert het duo op een bijzondere manier invloeden uit de renaissance in hedendaagse muziek. Die twee periodes hebben sowieso meer gemeen dan je zou verwachten; de muziek was destijds vrijer en experimenteler dan in de latere barok. We maken daarom met plezier een sprong terug in de tijd, maar voegen met de wereldpremière van Aspasia Nasopoulou’s Dream-Land (compositie-opdracht De Link) ook iets nieuws toe.

Michela Amici & Georgia Burashko

Opnamedatum

woensdag 04 januari 2023

Omroep

NTR

Componisten

Girolamo Frescobaldi, Claudio Monteverdi, Tarquinio Merula, Calliope Tsoupaki, Giovanni Maria Trabaci, Karmit Fadaël, Aspasia Nasopoulou, Amarante Nat

Uitvoerenden

Georgia Burashko (sopraan), Michela Amici (harp), Julia-Beth Harris (Tekstschrijver)

Tijdperken

Renaissance, Nieuwste muziek

Locatie

Cenakel, Tilburg

Dream-Land werd door Nasopoulou gebaseerd op een gedicht van Christina Rossetti dat handelt over de roerloosheid van het nu tegenover het bewogen verleden. Het heeft een modale basis, maar het gebruik van losse chromatische noten legt een diepere dramatische lading in het stuk.

De figuur van Maria komt twee keer terug in het programma. In het aan haar opgedragen wiegelied Canzonetta Spirituale van Tarquinio Merula manen de herhaalde basnoten van de harp langzaam een baby tot slaap. In Calliope Tsoupaki’s For Anesperon, een apart uitgevoerd onderdeel van haar requiem Liknon, wordt de moeder aller moeders eveneens geëerd in een solo voor harp.

Bron: delink.nl

Ster advertentie
Ster advertentie