Concert

Groot Omroepkoor en Daniel Rowland: Fauré’s Requiem en Panufnik

foto: Marco Borggreve
  1. Concertenchevron right
  2. Groot Omroepkoor en Daniel Rowland: Fauré’s Requiem en Panufnik

Zomeravondconcert, zondag 4 juli 2021

Het Groot Omroepkoor zingt dirigent Benjamin Goodsons favoriete requiem, dat van Fauré. Sterviolist Daniel Rowland voegt zich bij het koor in Roxanna Panufnik Songs of Love & Friendship. Werk met een Nederlands tintje: de teksten zijn van de 18de-eeuwse vrijzinnige schrijfster Belle van Zuylen.

Fauré’s Requiem

"Fauré’s Requiem moet een van de mooiste koorwerken zijn die er bestaat," aldus dirigent Benjamin Goodson. "In requiems van Mozart, Verdi en anderen hoor je hellevuur en de woede van de Goden. Bij Fauré is er slechts sereniteit." Goodson leidt het lyrische werk bij het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. Bij dat laatste ensemble, ‘een juweel in het Europese klassieke landschap’, is hij sinds kort chef-dirigent. Solisten in het Requiem van Fauré zijn sopraan Ilse Eerens en bariton Henk Neven.

Groot Omroepkoor en Daniel Rowland

Voor het inauguratieconcert van Goodson bij het Groot Omroepkoor was een bijzondere samenwerking gepland met Daniel Rowland (foto). Deze vermaarde violist wordt door de Volkskrant geprezen om zijn "kluisterend spel". Hij zou als solist het koor begeleiden in een nieuw stuk van Roxanna Panufnik. Een Britse componiste, die internationaal wordt bejubeld om haar poëtische koorwerken. "Haar muziek is diep verzadigd van kleur," schreef The Times. Vanwege COVID-19 hadden we die wereldpremière nog te goed. Rowland en het Groot Omroepkoor voeren vandaag Songs of Love & Friendship uit, op 18de-eeuwse tekst van de vrijzinnige Nederlandse schrijfster Belle van Zuylen.

Bron: omroepmuziek.nl

Groot Omroepkoor en Daniel Rowland: Fauré’s Requiem en Panufnik

Dit concert is niet meer beschikbaar

Opnamedatum

zondag 04 juli 2021

Omroep

AVROTROS

Componisten

Gabriel Fauré, Roxanna Panufnik

Uitvoerenden

Ilse Eerens (sopraan), Benjamin Russell (bariton), Daniel Rowland (viool), Benjamin Goodson (Dirigent)

Ensembles

Radio Filharmonisch Orkest & Groot Omroepkoor

Tijdperken

Nieuwste muziek, Romantisch

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie