Concert

The Living Room ‘A Circus of Angels’

  1. Concertenchevron right
  2. The Living Room ‘A Circus of Angels’

Welkom in The Living Room! Hier komen klassiek, variété, jazz, cabaret en pop samen. Voel je omringd door de klanken en ervaar de kracht van de menselijke stem in combinatie met een verrassende scenische aanpak. Een concert als ervaring.

Nieuwe en oude muziek komen samen in een programma dat de luisteraar koormuziek op een andere manier laat ervaren. Voel je omringd door de klanken en ervaar de kracht van de menselijke stem in combinatie met een verrassende scenische aanpak. Een concert als ervaring. Welkom in onze huiskamer!

Sven Ratzke
Voor deze editie van de Living Room hebben de samenstellers zich laten inspireren door variété, en revue. Naast een klassieke pianist is er een combo dat het koor regelmatig begeleidt. Het koor bestaat uit veel vrouwelijke koorleden en acht mannen. Verder heeft de Duits/Nederlandse zanger Sven Ratzke zijn medewerking toegezegd. Sven Ratzke voelt zich als zanger/performer als een vis in het water bij dit thema. Ratzke kruipt met verbluffende souplesse in de huid van chansonniers, barden en singer-songwriters, maar hij ademt ook cabaret, theater en jazzy chansons. De regie is in handen van Peter Leung, voormalig danser en choreograaf bij het Nationale Ballet. Hij heeft een grote ervaring opgebouwd in het choreograferen van koren en zangers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

donderdag 28 april 2022

Omroep

AVROTROS

Componisten

Franz Schubert, Johannes Brahms, Kurt Weill, Gyorgy Ligeti, Maurice Ravel, Peteris Vasks, Duke Ellington, Frank Zappa, Harry Bannink, Bob Chilcott, Karlis Lacis, David Bowie, Nina Hagen, Kathleen Allan, Orlando Gough, Lou Reed

Uitvoerenden

Toek Numan (Arrangeur), Sven Ratzke (zang), Franske van der Wiel (alt), Ben Martin Weijand (piano), Maria van Nieuwkerken (assistent-dirigent), Benjamin Goodson (Dirigent)

Ensembles

Groot Omroepkoor & Sven Ratzke Band

Tijdperken

Nieuwste muziek

Locatie

TivoliVredenburg, Utrecht

Ster advertentie
Ster advertentie